Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 august 2014

Cine sunt imbecilii care ne hotărăsc soarta ?

   Se'mpute treaba !
   Ne ia Dracul ?


   După ce o mână de idealiști , care confundă occidentul cu mașinile străine și Uniunea Europeană cu pozele colorate cu Londra sau Parisul și visează la băutură ieftină , după ce acești idealiști au ieșit în piață pentru a cere schimbarea conducerii țării , democrațiile occidentale , în bloc , au reacționat la reacția Rusiei ! Adică , au început prin a țipa la ruși , rușii au răspuns țipând și ei , s-au încins și unii și alții și acum nu mai știu cum dracu' să iasă din asta !
   Ce rost a avut ?
   De ce ?
   Cum ne ajută pe noi sprijinul acordat unei țări nesigure cum este Ucraina ?
   Au uitat toți conducătorii noștri că dacă acum Moscova le dă gaze ieftine și vodcă la fel , ucrainenii fac stânga'nprejur ca la un semn și brusc își amintesc limba rusă și uită aspirațiile europene ?
   Nu este clar Uniunii Europene și Statelor Unite că Ucraina doar a încercat să șantajeze Rusia din cauza gazelor prea scumpe și , pentru că Rusia nu s-a lăsat , nu mai știe cum să arunce cartoful fierbinte din mână ?
   Și ne repezim noi să-l ținem în locul lor ?
   Rusia a sistat importurile de produse agricole din UE : ce urmează ?
   Urmează o criză a piețelor de desfacere ?
   Urmează o presiune asupra agricultorilor români ?
   Urmează să crească sumele acordate agriculturii occidentale în detrimentul alor noștri ?
   Urmează un război comercial ?
   Purtat cu cei care ne asigură energia ?
   Și nu numai ?
   Cine sunt funcționarii care din birouri și fără nici o legătură cu realitatea , au hotărât că trebuie să se amestece în fosta URSS ? Le spunem sincer , că și țările est europene care NU au făcut parte din URSS mai au încă tare sovietice , dar despre Rusia Mică ce să mai zicem ?
   Se joacă birocrații cu soarta și bunăstarea a sute de milioane de oameni , ascunzându-se sub plăpumioara hârtiilor pe care sunt scrise niște inepții ce se vor înțelepciunea lumii !

   Ω

   Când URSS-ul era în genunchi , când URSS-ul era amețit de forțele centrifuge ale republicilor ce-și declarau independența de Moscova , nu s-a băgat nimeni , nimeni nu le-a „dat o mână de ajutor” atunci când erau pe marginea prăpastiei : astăzi , când la Kremlin este un leader adevărat , un conducător cu coloană vertebrală , un om care nu ne place tocmai pentru că ne dă fiori , astăzi va să zică , cineva (tot nu știm cine !) a hotărât că este momentul oportun pentru luatul de piept cu URSul adormit !

   P.S. M-am apucat să învăț rusa : Я люблю Россию !
Я люблю Россию ?
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu