Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 august 2014

Las Vegas-ul săracului

   Suntem sportivi : toți jucăm !


   În ultimii zece ani , românii au fost sufocați de sucursale bancare , apoi , odată cu criza , băncile s-au împuținat și , chiar au trecut pe „pilot automat”, așa că sunt din ce în ce mai puțin vizibile !
   Locul lor , încă din perioada de glorie a împrumutului „doar cu buletinul” a fost luat de farmacii : adică , făcea omul un împrumut pentru aspiratoraragazfrigidertelevizor și după aceea se îmbolnăvea până scăpa !
   Notați vă rugăm , că toate aceste apariții și dispariții de magazine la colțul blocului , au ținut pasul cu dezvoltarea
socio-economică a țării , fiind , pentru cine știe să le citească și să le înțeleagă , un indicator clar al stării societății românești .
   Drept care , zilele trecute , mă întrebam ce poate să însemne combinația - la prima vedere absurdă - dintre faptul că în magazine , din ce în ce pai puțini cumpărători apelează la coșurile mari „de hiper market” și se mulțumesc cu cele mici , așezate pe un stelaj din fier beton și , apariția și înmulțirea alarmantă și dominantă a sălilor de jocuri și a caselor de pariuri !
   Ce să însemne oare ciudata combinație ?
   Să fie un semn de bunăstare ?
   Să fie o modă în distracția omului de rând ?
   Să fi devenit România concurentul de temut al Las Vegas-ului ?

   Ω

   Teamă-mi este că această foame de jocuri de noroc , această disperare a câștigului imediat , această nouă modă și manie , nu ascunde altceva decât sărăcia extraordinară în care se află astăzi cea mai mare parte a societății românești !
   Sălile cu păcănele și casele de pariuri , au devenit în România casinoul săracului , banca speranței și sursa de îmbogățire a celor ce știu și pot să speculeze foamea și disperarea unui electorat marcant de STÂNGA !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu