Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 septembrie 2014

La operă , la operă !

   Idee bună , idee proastă !


   Ei bine , am fost la Promenada operei !
   Din nou !
   Și a fost plăcut !
   Din nou !
   Și lume multă !
   Din nou !
   Și s-a cântat muzică bună !
   Din nou !
   Felicitări organizatorilor , interpreților , corului , baletului , orchestrei , tuturor celor implicați !
   Din nou !

   Însă , nu toate lucrurile sunt la „așa da” !
   Dacă la bine și foarte bine putem nota coborârea marii muzici de pe scenă în stradă , dacă baletul dintr-o curiozitate poate deveni o plăcere , dacă omul obișnuit poate fi astfel cultivat și alfabetizat în dauna unui „ ... față de maimuță adus la măruță”, dacă toate astea sunt de LĂUDAT , aflați că sunt și câteva scârțâituri în spectacolul acesta reușit !
   Acestea ar fi , fără a păstra o ordine a importanței lor , următoarele : prezentatorul cu logoree , cu un discurs diaristic , cu o voce neplăcută și fără intonație sau cu intonație greșită , un foarte bun „speaker” de box poate , dar nu de operă ; apoi , ideea zonei VIP la un spectacol gratuit , adresat publicului larg și cu scopul de a atrage tot omul la un gen cultural considerat de „fițe” a fost o gafă ; și nu în ultimul rând , eternele mulțumiri adresate primarului care este , e false și e strâmbe și nu-și are locul , să mor io' !
   Așadar , cu bune și cu rele , a fost un lucru mai mult bun decât rău !

   Ω

   Irina Iordăchescu ne-a arătat că poate mai mult când n-o încurcă nimeni (Traviata din stagiunea trecută a fost ... dar am scris despre asta !) , baletul pare pe un altfel de drum decât până acum , conducerea operei a angajat (în sfârșit) străini , drept care așteptăm alte abordări , iar din noiembrie opera se redeschide renovată !
   Așteptăm cu nerăbdare !
Ce o face ducele de Mantua la Chicago ?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu