Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 octombrie 2014

Ce naște din pisică, guzgani mănâncă?


   Frică sau înțelepciune?
 

   Ce trebuiește înțeles din răspunsurile lui Victor Ponta? S-a speriat sau s-a luminat? Una din două, cu siguranță! Adică ... jurnaliștii l-au întrebat dacă a mai vorbit cu domnul Hrebenciuc și domnia sa a răspuns că nu știe (!!!), că habar n-are, că în ultima vreme vorbește cu foarte multă lume - iar noi trebuie să ne închipuim că primul ministru vorbește ca babele în fața scării, în timp ce așteaptă pensia! Apoi, întrebat direct ce crede despre cazul Hrebenciuc, brusc mai inteligent decât în urmă cu câteva zile sau săptămâni, domnul Ponta declară pur și simplu ceva ce nu credeam că poate spune: „toată lumea este egală în fața legii”! Incredibil, pentru prima oară și întâiași dată, domnul Ponta nu are păreri, nu știe, nu trasează sarcini și nu învață pe nimeni ce și cum! Nici măcar despre o anumită lucrare a lui Brâncuși! Drept care, am început să ne întrebăm de ce ... De ce?
   Avem dar, două posibile variante - pot fi ele mai multe, dar astea sunt cele mai vizibile:
a)      Ion Iliescu, a declarat că nu-l crede pe Viorel Hrebenciuc nici naiv, nici neinițiat! În ce? Cu siguranță în povestea cu pădurile, dar mai ales în ceva ce s-ar putea să-l doară mult mai tare pe domnul Ponta, care, câștigând o iluzorie putere prezidențială - este știut că puterile președintelui sunt destul de limitate - pierde de fapt puterea reală de șef de partid, putere pe care probabil ar fi dorit s-o ... lase cuiva anume! Drept care ajungem la varianta:
b)      Dan Șova, este actualmente urmărit penal, după ce i-ar fi promis lui (aceluiași) Viorel Hrebenciuc să intervină pe lângă ministrul justiției în vederea demarării unui proiect de lege privind abrogarea art. 13 din legea 78/2000. Ce este interesant însă la acest ghinionist art. 13? Păi, iată cum sună el, articolul:
    
„ ... fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite constituie infracțiune ... ”. 

   În schimbul pornirii lichidării ghinionistului 13, fapt care ar fi permis oricărui Guzgan Rozaliu să se joace cu fondurile partidului cum i-ar fi dorit suflețelul, fără teama de raticid, domnul Hrebenciuc, i-ar fi promis lui Dan Șova, nici mai mult nici mai puțin, decât să-l susțină (el și alți membri din conducerea PSD) pentru obținerea conducerii partidului!

   Scuze pentru explicațiile cam stufoase dar necesare, încheiem îndată: care dintre cele două povești l-or fi supărat de doctorul catanez mai tare și mai mult? Aia cu pădurile sau aia cu conducerea partidului?
   Credem că cea de a doua, pentru că știind clar că președintele României are atribuțiuni NUMAI în politica externă și în cea de apărare, domnul Ponta a înțeles în sfârșit entuziasmul colegilor de partid în susținerea pe care i-au acordat-o pentru obținerea celei mai înalte funcții în stat!
 
   Ω
 
   Sau, așa cum zice o vorbă din popor,
„un șut în koor , un pas în față”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu