Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 octombrie 2014

Coriolan Drăgănescu?

   „Cine te’a făcut pe tine,
    Tudorele nene,
    Așa ‘nalt și subțireeee
    Tudorele nene?”
                                     

   În ultimele câteva zile, într-un canal TV s-a deșteptat simțul civic!
   Dar s-a deșteptat atât de tare, încât a pornit chiar și o „campanie” pentru acest lucru!
   Până aici, nimic rău sau ieșit din comun. Însă, în afară de titlul campaniei - nesărat, nefericit și lipsit de vino’ncoa - „Yes la vot”, mai găsim ceva demn de băgat de seamă?
   Mai găsim?
   La prima vedere nu, însă, după o matură chibzuință, ne dăm seama că suntem înjurați pe față în inteligența noastră, așa că e musai să răspundem acestui afront! Așadar ...

   A adus postul respectiv un personaj pe care de câtva timp îl face vedet, l-a adus adică să ne învețe; și cum suntem noi niște maimuțe proaste în ochii tuturor deștepților ăștia din mass media și publicitate, iată cum ni se destăinuie numitul Tudorică - citez din memorie: „V-ar conveni dacă ați fi pe o corabie care se scufundă, să ia altcineva hotărâri în locul dumneavoastră?” și mai departe „Veniți să alegem răul cel mai mic!”
   Să încercăm să analizăm nițeluș spusele dumnealui:
- nu suntem maimuțe să dormim pe salteaua propusă de Nadia Comăneci, nici nu ne spălăm cu șamponul „lu’ Ronaldo”, așa că dacă este să mă iau după cineva, probabil că nu voi alege dintre „actorii-cântăreți”!
- nu, nu m-aș amesteca în comanda vaporului, l-aș lăsa pe căpitan să-și facă datoria cum crede el că este mai bine!
- îl rugăm pe dumnealui chemătorul la votare să ne explice, dacă dorește, care este răul cel mai mic, astfel încât prin eliminare să aflăm care este răul cel MAI MARE!  

   Pentru că și starea de rebeliune adolescentină își are vremea ei, vă sugerăm să vă consumați câteva minute prețioase, căutând pe internet și citind - dacă nu aveți un volum la îndemână - o schiță a lu’ nenea Iancu: TEMPORA !

NIL NOVE SUB SOLE!
 
   Ω
 
   Rebel, rebel, dar și la 40? 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu