Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 octombrie 2014

Mai ceva ca la Leningrad!


   Tărâmul nopților albe
 

   Ce frumoase sunt aceste minuni ale naturii! Ce splendide combinații de culori! Ce încântare este să stai și să le privești! Și ce curios îți pare ție, cel neobișnuit cu fenomenul, să vezi oameni ce citesc cărți sau ziare la miezul nopții, fără nici o altă sursă de lumină decât bogăția cerului! Nopțile albe sau cele colorate de Aurora Boreală, sunt un spectacol minunat și de neratat! O splendoare!

   Poate la Leningrad - pardon, Sankt Petersburg ori Piter pentru locuitori - poate în țările nordice, poate în Laponia lui Moș Crăciun: pentru că acele nopți ce ne interesează acum pe noi, sunt în România, devenită în ultimele săptămâni TĂRÂMUL NOPȚILOR ALBE! La câte rețineri am avut ocazia să asistăm, la câte puneri sub acuzare, la câte începeri de urmăriri penale vedem că se fac zilnic, suntem convinși că nopțile albe ale Leningradului sunt un FÂS, un foarte mare FÂS!
   V-ați gândit vreodată câți așa ziși oameni de afaceri stau ca pe jar așteptând să le bată CEASUL RĂU la ușă?
   V-ați gândit vreodată ce efervescență trebuie să fie acum prin conturi?
   V-ați gândit vreodată ce promisiuni și asigurări curg acum spre soții, amante, neamuri, colegi de partid, de șmenuri, de furtișaguri și de alte inginerii financiare?
   V-ați gândit vreodată că deși pare desuet, unele proprietăți ar trebui chiar săpate în căutarea comorii?
   V-ați gândit vreodată ce încinse sunt telefoanele acum?
   V-ați gândit vreodată câte june de 18 - 20 de ani își dau brusc seama că deși l-au iubit sincer pe nu știu ce cocoșel de pensionar, trebuie - cu părere de rău - să-și caute altul?
   Nu, dumneavoastră, concetățenii mei cinstiți, nu v-ați gândit niciodată la astea, pentru că nu obișnuiți să faceți nopți albe de griji penale, DNA-ul însă presupun că s-a gândit: drept care, așteptăm noi rețineri, noi învinuiri, noi puneri sub acuzare, toate acestea cu condiția ca entuziasmul în facerea dreptății să-i țină și după alegeri! Pentru că, greu este până vorbește primul! Apoi ...
  
   Ω

   P.S. Nu suntem singuri! Din fericire! Autoritățile spaniole, au pus mânuța pe 51 de oameni politici și de afaceri - de la ei - amestecați în fraude cu lucrări publice pe bani grei, lucrări date așa cum știm că se dau și la noi! Iată dar, că nobila gintă latină nu se dezminte și, nu numai la noi se întâmplă: un motiv în plus pentru ca ai noștri să-și continue acțiunea! Le dorim succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu