Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 octombrie 2014

Să stăm strâmb și să judecăm drept!


   O nouă unitate de măsură 

   Am auzit o veste de „bine”! Atât de „de bine”, că nu-ți vine să vorbești despre ea! Dar, așa cum tot dăm din gură la rău, să fim consecvenți și să o facem și la bine: așadar, la Măgurele - lângă București - a fost pornită o instalație LASER, considerată ca fiind cea mai mare din Europa! Respectivul laser, a costat circa 70 de milioane de lei, adică mai puțin de 16 milioane de euro!
   Bravo, aplauze, pupat toți Piața Independenții!
   Abia a fost instalația dată în funcțiune și, responsabilii ei anunță deja contracte - la prima strigare - de peste 200.000 de euro!
   Fanfara cântă, bravo, aplauze, pupat toți Piața Independenții!
   Îmbujorați din cauza succesului repurtat, aceiași factori responsabili „cu lumina”, capătă curaj, lasă la o parte Agenția Spațială Europeană și NASA și, ne mai trântesc una: în următorii ani, această instalație, va genera aproximativ ... 13.000 de locuri de muncă - atât pe verticală cât și pe (sau mai ales pe) orizontală!
   Din nou chiote, din nou fericire, din nou bucurie, bravo, aplauze, pupat toți Piața Independenții ... STOP!
   Stați așa!
   Păi hai să calculăm altfel:
16.000.000 euro bine investiți = 13.000 locuri de muncă
300.000.000 euro furați (cu pădurile) = 245.000 locuri de muncă furate
doar 50.000.000 euro ai lui Hrebe = 40.000 locuri de muncă lipsă la inventar!

   (Când spun Hrebe, mă gândesc la el și întreaga lui familie, cu copii, cu nepoți, cu nași, cumetri și ce-or mai descoperi anchetatorii! El și EI, toți cei ca el!)

   În egalitățile de mai sus, prin loc de muncă se înțelege o persoană plătitoare de impozit și generatoare de TVA și accize, se înțelege o persoană care se întreține singură și care nu are nevoie de ajutorul statului, se înțelege de multe ori o familie care o duce mai bine, se înțelege o societate cu mai puțini căutători în gunoaie, se înțelege chiar o societate cu mai puține infracțiuni! Totodată, prin loc de muncă NU se înțelege postul de „secretară” la firmele de consultanță ale odraslelor! Așadar, pricep acum factorii de răspundere din România cum merg lucrurile și de ce este greșit să trimiți banii de drumuri la catedrale?

   Ați înțeles domnule Ponta?
   În speranța că da, să terminăm matematic:
circa 1230 euro direcționați greșit sau furați = un român fără ocupație și fără venit!
 
   Ω
 
   Acum, calculând în locuri de muncă și oameni cu mâna’ntinsă, sentința în cazul ICA, nu vi se pare blândă?  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu