Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 octombrie 2014

Un nou sport cu priză la public!


   Suntem sportivi fiindcă toți jucăm?

   În ultimii zece ani, românii au fost sufocați de sucursale bancare, apoi, odată cu criza, băncile s-au împuținat și chiar au trecut pe „pilot automat”, așa că sunt din ce în ce mai puțin vizibile! Locul lor, încă din perioada de glorie a împrumutului „doar cu buletinul” a fost luat de farmacii: adică, făcea omul un împrumut pentru aspiratoraragazfrigidertelevizor și după aceea se îmbolnăvea de griji până scăpa!

   Notați vă rugăm, că toate aceste apariții și dispariții de magazine la colțul blocului, au ținut pasul cu dezvoltarea socio-economică a țării, fiind, pentru cine știe să le citească și să le înțeleagă, un indicator clar al stării societății românești .

   Drept care, zilele trecute, mă întrebam ce poate să însemne combinația - la prima vedere absurdă - dintre faptul că
în magazine, din ce în ce pai puțini cumpărători apelează la coșurile mari „de hiper market” și se mulțumesc cu cele mici, de mână, așezate eventual  pe un stelaj din fier beton și, apariția și înmulțirea alarmantă și dominantă a sălilor de jocuri și a caselor de pariuri!
   Ce să însemne oare ciudata combinație?
   Să fie un semn de bunăstare?
   Să fie o modă în distracția omului de rând?
   Să fi devenit România concurentul de temut al Las Vegas-ului?  
   Teamă-mi este că această foame de jocuri de noroc, această disperare a câștigului imediat, această nouă modă și manie, nu ascunde altceva decât sărăcia extraordinară în care se află astăzi cea mai mare parte a societății românești!
   De unde și inutilitatea folosirii coșurilor mari la cumpărături!

   Ω

   Sălile cu păcănele și casele de pariuri, au devenit în România casinoul săracului, banca speranței și sursa de îmbogățire a celor ce știu și pot să speculeze foamea și disperarea unui electorat marcant de STÂNGA !

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu