Faceți căutări pe acest blog

marți, 21 martie 2017

Capcana celor 51% produse românești

   Comisia pentru agricultură din parlament, se screme (ca mai tot parlamentul de fapt) să facă o lege scremută cu rezultate așișderea! Mințile luminate ale politicii noastre de doi bani, s-au - cum ziceam mai sus - scremut și, din două variante mari și late, au ales-o pe cea proastă! 
   Vă mirați? 
   Cred că nu ...

   Prima variantă ar fi fost impulsionarea țăranului român să nu mai producă pentru subzistență, să se asocieze, să iasă din faza de agricultură feudală, să lucreze mai eficient, mai curat; nu era rău nici dacă institutele ROMÂNEȘTI de cercetare erau ajutate să producă soiuri de semințe din care să iasă fructele și legumele copilăriei noastre, concurând astfel cu sinteticele produse olandeze, turcești sau israeliene. Asta ar fi fost o primă variantă, un prim răspuns la problema unei agriculturi arhaice, rudimentare și ineficiente: bineînțeles că asocierea ar da posibilitatea producătorilor de a discuta de la egal la egal cu lanțurile de magazine, dar, unde nu-i cap, vai de picioare - și de mâini și de buzunare!

   Dar, mai era un răspuns, pe care minunații noștri aleși l-au îmbrățișat atât de strâns, încât au fost la un pas să-l sufoce: rezolvarea pe cale administrativă, impunând un fel de mercurial procentual!
  Spus pe scurt, orice magazin trebuie să vândă cel puțin 51% marfă autohtonă, adică românească: i-am auzit pe parlamentarii din comisia de agricultură discutând, pompându-și unul altuia ideea că sunt mari, tari și șmecheri - nu și deștepți însă!
   Să vedem așadar, ce înseamnă să vândă un magazin 51% o anumită marfă, în detrimentul alteia: atențiune, să vândă, nu să aibă la raft! Bun, ce face un magazin: își propune să vândă într-o unitate de timp (o zi, să spunem) o sută de kilograme de roșii! Din suta asta, 51 trebuie să fie românești și 49 de import. Dacă nu se vând cele autohtone (sunt urâte, sunt trecute, sunt pătate sau, pur și simplu sunt scumpe), magazinul ce face, nu mai bagă marfă la vânzare? Dar dacă într-un an prost nu se fac destule roșii, nu mai avem voie să importăm și să mâncăm aceste legume pentru că magazinele nu pot depăși cota de [(roșii românești/51)*49]?
   Ori și mai simplu, nu se fac roșii în România și ca să poate vinde și roșii de import, magazinele plusează la preț pentru că astfel vor putea comercializa o cantitate mai mare din procentul acela de 49?

   Cât de imbecil poți fi încât să crezi că poți păcăli pe cineva din niște vorbe fără noimă și să nu vezi că te păcălești pe tine și pe ai tăi? De unde o fi scos psd-ul (dar și ceilalți) toți tovarășii ăștia agramați, analfabeți funcționali și campioni ai ilogicii? Dacă ar folosi și apelativul TOV, pe cuvânt aș crede că ne-am întors cu 70 de ani în timpul muncii de convingere pentru colectivizare! 

   Ω

   Societatea românească este profund viciată de personajele hilare ajunse la conducere, de acești Zăroni din toate domeniile economico sociale, așa că ori trecem la o schimbare a regulilor, ori ne ia Ucigă-l Toaca!
   Eu cred că a doua variantă va fi aleasă de clasa noastră conducătoare ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu