Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 martie 2017

Drumul gunoaielor

   Întrebați-vă încercând să răspundeți cât mai sincer: drumurile naționale, sunt curate? Nu atât drumurile în sine cât marginea lor!
   Sunt?
   Ei bine, câteodată da, câteodată nu, funcție de localitatea în care te afli: nu, nu vorbim aici despre gropi ci despre curățenie și poluarea cu gunoaie.
   Dacă drumurile, mă rog, marginile lor, vi se par murdare, atunci nu știți nimic!
   Da, știu: la ieșirea din București spre mare, drumul din lungul cheiului Gârlii este bordat cu grămezi de gunoaie lăsate acolo de camionagii binevoitori. Așa este aveți dreptate ...
   Dar căile ferate de ce sunt bordate de gunoaie?
   De multe ori nici drumuri nu sunt, dar grămezi de gunoaie există, de parcă gunoiul ar fi premergătorul localității: 
la început a fost gunoiul ...
   Este ciudat că nici o autoritate locală nu se întreabă ce se întâmplă de apare gunoi și, cu atât mai mult, nici o autoritate locală nu se gândește să curețe acest gunoi ori/și să găsească vinovații!     
   Sunt localități mici, în care primarul nu se întreabă cum rezolvă problema gunoiului o cârciumă sau o pensiune care nu au contract de salubrizare! Își închipuiesc oare că-l mănâncă?
   Intrați pe traseul din Bucegi care duce din Drumul Reginei către cabana Forban: veți fi uluiți și încântați - munți de gunoaie, murături aruncate cu tot cu borcane ori butoaie, vase de WC, mobilă, moloz (moluz pentru neinițiați), gunoi menajer, rămășițe de haine, sticle, pet-uri, absolut tot ce vă poate trece prin cap, dar absolut orice, mărginește frumosul drum prin pădure care altădată era o plăcere și acum o potecă prin groapa de gunoi! Presupun că mormanele provin de la pensiunile din Pârâul Rece și împrejurimi și ca mine presupun că presupun mulți alții, dar, deși se văd prin gunoaie și diverse hârtii - inclusiv facturi - pe nimeni nu interesează, nimeni nu ia urma făptașilor, nimeni nu curăță!
   Probabil că așteaptă toată lumea ca TAF-urile care fug prin pădure cu bușteni să fugă și cu gunoiul în discuție: în scurtă vreme, când pădurea va dispărea, presupun că ne vom mândri cu primii munți acoperiți de gunoaie din lume! Bravo nouă!
   Totuși, gunoaiele din lungul căii ferate nu sunt depășite de nimic altceva: ele sunt summum!

   Ω

   Să nu uit: în dreptul gării Ploiești Vest, duminică 12 martie, chiar între gară și acel minunat și pare-se inutil parc, pe la ora 17:00, se adunase un grup de copii și adolescenți care se distrau cu cel mai nou sport olimpic, adică aruncau cu pietre în trenuri!
   Nu puteți crede, știu că este greu de crezut, dar
NICI UN JANDARM, NICI UN POLIȚIST DE CF, NIMENI, 
DAR ABSOLUT NIMENI NU A INTERVENIT ÎN 
DISTRACȚIA JUNILOR IMBECILI! 
   Cine-i mai dureros de imbecil oare?
   Idiotul care se distrează aruncând cu pietre în trenuri (amintiți-vă de Orient Express) sau cei plătiți să-i oprească și care nu fac nimic pentru a proteja bunurile și călătorii care apelează la calea ferată?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu