Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 martie 2017

Mândria de a fi prost: o necesitate?

   În coaliția de guvernare, pare a se fi terminat lunile de miere: alde tăriceanu și nemeritatul purtător al marelui nume daniel constantin își sar la beregăți și-și dau la gioale, „domni bine”, adică foști polițiști care și-au investit agoniseala din amenzi nedate într-un scaun de parlamentar se dezbracă în aia goală și ne arată cum se face o manifestație, angajații CFR merg pe principiul „dacă dați la toată lumea, s-ar putea la unii să n`ajungă” așa că fac grevă (spontană?) și cer salarii mai mari uitând principiul cu care au crescut, adică „dați câte`un kil, să s`ajungă la toată lumea” ...
   Ar fi ele multe de spus ... și despre depășirea încasărilor la buget cu cheltuielile astea absurde și despre tragedia spre care ne îndreptăm și despre cum se luptă hoitarii pe trupul aproape fără suflare al țării! Dar, pentru că prea multă teorie strică și dă dureri de cap, să trecem la oarece practică: „teoria sine praxis sicut rota sine axis” spuneau strămoșii noștri și știau ei bine ce spun!
   Așadar, primul semn vizibil al prostiilor crase și incomensurabile executate la comandă de „repet și subliniez” împreună cu tot guvernul lui de marș la tramvai: ați observat că s-au înmulțit mașinile aduse (în special) din Germania?
   Să nu spuneți că nu ați băgat de seamă, că nu cred!
   Explicația este următoarea: guvernul domnului de unde se leagă ștreangul, a primit ordin să desființeze taxa de primă înscriere (auto, bineînțeles).
   Guvernul, la orice ordin, bate din călcâie, ia poziția de drepți, salută, zice „să trăiți!” și face întocmai! Lucrul acesta însă, a umplut deja șoselele cu hârburi aduse de câțiva samsari, va pune din nou în circulație masiv căzături, mașini pe care, nu-i așa, nemții le-au dat pentru că se săturaseră de culoare sau de consumul mic și întreținerea ieftină și nu pentru că deja aveau (sau vor avea curând) probleme!?!

   Să vedem așadar, ce a reușit guvernul: a dat liber la importul de vechituri, a dat liber la afacerile cu mașini SH, a dat în cap într-o oarecare măsură industriei auto din țară (orizontalo vertical vreau să spun, fiindcă nu doar Piteștiul sau Craiova sunt implicate), a dat liber la fumigene auto prin țară, a permis îmbătrânirea parcului auto cu cel puțin zece ani!
   Și toate astea pentru niște iluzorii voturi în 2020?

   Ω

   Ei bine, da!
   Guvernul distruge unul dintre lucrurile care în sfârșit mergeau și-și arătau rezultatele atât ca poluare cât și financiar, numai și numai pentru niște alegeri atât de îndepărtate în viitor, încât nici nu mă mai gândesc ce zi este mâine!
   Numai pentru asta?

   Da, este mare lucru să fii suficient de prost încât să faci orice ți se ordonă, dar să mai fii și mândru pentru asta ...

   MĂ MAI FRĂMÂNTĂ UN SINGUR GÂND:
DE CE A AMUȚIT dRAGNEA?
PENTRU CĂ ÎN ULTIMUL TIMP, ȘOIMUL TELEORMANULUI A CAM TRAS FRÂNA DE MÂNĂ, 
A LA mITREA!

SE ASCUTE LUPTA DE CLASĂ ÎN PARTID?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu