Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 martie 2017

Revoluția: infracțiune, drept sau obligație?

   În București, primăria a deschis „aproape” zece stații de metrou: în același timp, în Sofia (BG) au fost date în folosință două linii complete, cu câteva zeci de stații.
   În București, șoseaua de centură este un blestem și o capcană: la Sofia (BG) centura este gata, are statut de autostradă și funcționează perfect.
   În România, în ultimii 27 de ani au fost dați în folosință câteva sute de kilometri de autostradă: în 2000, Ungaria își satisfăcuse nevoia de drumuri, iar acum doar le întreține.
   Peste tot în lume Brâncuși și operele lui sunt ținute la mare preț: la Tg. Jiu, un șef pus politic la cultură, a ordonat spălarea Porții Sărutului cu jet de apă, ducând la degradarea monumentului - nu, nu este vinovat, pentru că nu a încălcat nici o lege, ci doar o hotărâre a unui oarecare consiliu al culturii, așa că, ne-încălcând o lege care să spună explicit că nu ai voie să distrugi monumentul cutare al artistului cutare din locul cutare, ne poate da în continuare lecții culturale în timp ce încasează liniștit salariul de la stat, adică de la noi, cei care am auzit de Brâncuși!
   Peste tot în lumea civilizată este întărită lupta împotriva oricărei forme de infracționalitate: la noi, hoții dovediți urmează a fi grațiați, iar persoanele care i-au dovedit și trimis la mititica, urmează a fi anchetate, controlate și, eventual, din funcție schimbate!
   În toată lumea, salariul este reflectarea muncii (cantitate și calitate) prestate, având un aspect pur economic: la noi, salariul este stabilit administrativo politic, ducând la perturbări ale pieței muncii!
   Oriunde te uiți, popoarele își calculează puterea de cumpărare: la noi, guvernul crede că este mai important să iei bani mai mulți, chiar dacă inflația toacă salariile mai ceva ca cel mai rău cancer economic (ei cred că este mai bine să căștigi un milion și o pâine să coste o sută de mii de lei, decât să câștigi o mie de lei și pâinea să coste un leu) !
   În general, cu destul de rare excepții, oamenii devin „politici” după o anumită vârstă, cu anumite realizări, cu studii sau cu performanțe notabile în diverse domenii de activitate: la noi, senatori, deputați și miniștri devin portarii, lacheii, slujbașii, șoferii și, în special, SECRETARELE câtorva șefi mafioți autointitulați oameni politici!
   Peste tot în lumea largă, opoziția este un colaborator mai îndepărtat al puterii, este un fel de angajat mofturos care-și face treaba, participă la activitate dar are grijă să arate șefilor când și unde greșesc: la noi, opoziția, țipă și se arată contra oricărei acțiuni a puterii, bună sau rea, iar atunci când are prilejul să se așeze în fruntea unei mișcări revendicative de masă, face un pas în spate, se ascunde, se roagă lui Dumnezeu să nu fie văzută de protestatarii care i-ar putea eventual cere să iasă alături de ei în stradă și continuă baletul politic al înțelegerii evidente cu puterea!
   La noi, cetățeanul care muncește în mediul privat și produce un profit pentru patron, pentru el și pentru stat, este arătat cu degetul și făcut de rușine: meritul absolut îi revine bugetarului care nu produce ci administrează (prost) care nu are grija zilei de mâine, a vânzărilor, a concurenței, a sărbătorilor muncite și care, după mintea puțină a guvernului grindeanu, trebuie să câștige bani mult mai mulți pentru faptul că aprinde focul cazanului dintr-o școală sau îi mătură podelele!
   La noi, un sclifosit fandosit și franțuzit își poate schimba numele ÎN INSTANȚĂ din lambrino în AL ROMÂNIEI și se poate umple de bani din retrocedări penale, în timp ce justiția încă se face că muncește pentru noi și nu știe cum să-l bage pe el și mizerabilii-i complici la abuz în serviciu fără încălcarea unei legi a statului (nu există o lege care să interzică retrocedarea frauduloasă a fostei ferme regale!).
   La noi, principiul de drept care spune „ce nu este interzis, este permis”, are cea mai strictă interpretare din lume, drept care mă aștept să fie votate legi care să împiedice trecerea pe roșu pentru fiecare semafor din țară!
   La noi mor oamenii cu zile în spitale și, numai la noi, în urma scandalului hexifarma se moare în continuare din cauza unor infecții 
intra-spitalicești!
   La noi, este normal ca 42% dintre copiii școlarizați, la vârsta de 15 ani să nu poată rezolva problema dificilă care sună astfel:
un bilet Washington - București costă 3000$ iar cursul de schimb $ - € este (să zicem) 2 la 1 - câți € a costat biletul? Asta pentru că la noi este normal ca directorii școlari să fie numiți politic și madame vărzaru să fie liberă! 

La noi sunt codri verzi de brad
Şi câmpuri de mătasă;
La noi atâţia fluturi sunt,
Şi-atâta jale-n casă.
Privighetori din alte ţări
Vin doina să ne-asculte;
La noi sunt cântece şi flori
Şi lacrimi multe, multe...


   Dacă știa bietul Goga ce avea să urmeze, n-ar mai fi militat pentru despărțirea Transilvaniei de Ungaria! 

   Ω

   Sunt multe de spus, mult prea multe, așa că le înlocuiesc cu o întrebare: 
ÎN SITUAȚIA ÎN CARE CLASA POLITICĂ ESTE DUȘMANUL NUMĂRUL UNU (1) 
AL POPORULUI ROMÂN ȘI AL ROMÂNIEI, 
REVOLUȚIA ESTE O INFRACȚIUNE, UN DREPT SAU O OBLIGAȚIE?

2 comentarii:

  1. La noi,din păcate, s-a demonetizat şi ideea de revoluție! În consecință: depinde cine face judecata atunci când vine timpul să se scrie ''istoria revoluției''

    RăspundețiȘtergere
  2. Lista aceasta de deficiente ar fi trebuit sa aiba proteste in strada pline de vehementa si hotarare de fiecare data cand erau constatate. Populatia e prea moale(asteapta para malaiata) si i-a lasat pe acesti fosti profitori de comunism si copiii lor sa consolideze mafia comunista(pacalind vestul ca avem partide diverse, cand de fapt numai fosti profitori de comunism le-au populat, cu mentalitatea lor de mafie) in asa masura incat acum au capatat un aplomb imens, nu mai au nici-o rusine si fac ce vor ei!Intorc lucrurile in favoarea lor si sfideaza bunul simt fara sa le pese de proteste, de nimic.
    Mai greu sa-i mai contracaram. Dar, poate ca acumularile de neajunsuri au ajuns la o masa critica de probleme si oamenii se vor trezi, asa s-ar putea spune...Ei bine, nu, ca acesti mafioti si-au creat o noua populatie care-i aduleaza, datorita mestesugitei si marsavei propagande prin mass media...Ei acum sa va vedem, noua generatie constientizata? Veti face ceva sau veti da bir cu fugitii? Nu, revolutia nu e demonetizata, revolutia nici n-a existat, a fost o facatura, sa fie clar.Abia acum poate avea loc adevarata revolutie.

    RăspundețiȘtergere