Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 aprilie 2017

Nasty și nastysmul

   Ce înseamnă titlul?
   Adică ce înseamnă nasty?
   Luăm dicționarul și vedem ... așadar nasty este un adjectiv al limbii engleze și poate însemna funcție de context de la urât și până la imoral, trecând prin neplăcut, scârbos, obraznic, dezgustător, murdar, obscen, nepoliticos, josnic și meschin! Toate aceste minunate înțelesuri pentru un singur cuvânt și un singur om! Căci, pentru cine nu știe, porecla devenită nume a lui năstase ilie, fostul mare jucător de tenis de câmp, este de zeci de ani pentru vorbitorii de engleză ... Nasty! Încă de pe vremea când Arthur Ashe era o curiozitate pe terenuri, ilie al pcr-ului, decoratul ilie, avea un renume cam urât mirositor!
   A călcat din nou în străchini va să zică, a călcat așa cum numai el știe, cu pași apăsați, scuipând în toate părțile invective pe care doar el le crede glume!
   Însă, se pare că nu este singur, se pare că îi sar în ajutor corifeii bunului simț, regii modelelor de viață, mitică dragomir sau bietul mutu pe care l-au nenorocit englezii și nu nestăvilita-i poftă de prafuri și senzații tari! Abia acum observ că și prafurile lui mutu erau tot albe ...

   Am mai asistat așadar la o boacănă a unui „român reprezentativ”, am mai asistat la intrarea pe piață a unui motiv de a fi considerat țigan și sub om în occident, deși nu cred să fiu! Am mai văzut o dată cum știu deștepții noștri să-și dea nădragii jos în public: și am văzut că sunt surprinși că lumea întreagă nu este încântată de spectacol!

   Spectacolul lui Nasty a fost josnic, a fost murdar, a fost obscen, a fost într-un cuvânt NASTY!

   Ω

   Că pe om atâta-l duce capul, am înțeles: dar de ce trebuie să plătim noi pentru lipsa lui de educație și de bun simț, nu mai înțeleg! 
   Cât despre delimitarea clară de părerile și comportamentul individului, nu vom avea parte: 
este un bun național se pare ...
   Dacă nimeni nu va spune hotărât că are un comportament „nasty”, înseamnă că suntem în epoca „nastysmului” - și este de rău!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu