Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 mai 2017

Alianța mitocanilor

   Observ în ultimii câțiva ani, o modificare a obiceiurilor urbane sau rurale românești: dacă înainte vreme era o mândrie și era frumos să ai o floare, casa văruită și curtea curată, astăzi este de bon ton din contră! Cu cât poți produce mai mult gunoi, mai multă mizerie, pe care să le expui cât mai ostentativ în locuri cât mai vizibile, cu atât ești mai „cool”! 
   Orice căcăcios poate arunca orice gunoi și în orice cantitate în orice loc și nimeni nu îndrăznește să-i spună nimic! Dacă, prin absurd, cineva consideră greșit gestul dobitocului, reacția acestuia ajunge cel puțin până la violența verbală: este dreptul lui, de mitocan fost mârlan, să se beep beep la nasul tuturor, este dreptul și libertatea lui de a arunca orice oriunde! Dacă (prin absurd) poliția ar interveni, ar fi pentru mitocanul autohton momentul cel mai uluitor din viața lui: nici prin gând nu-i trece că ce face este greșit, nici prin gând nu-i trece că n-ar trebui să facă asta, nici prin gând nu-i trece că noi, ceilalți, nu-l admirăm necondiționat pentru proasta lui creștere și nivelul subunitar al bunului simț!
   Vorbim aici și despre fumătorii care-și marchează drumul ca eroii din basme și povești, și despre golanii cu beemve care-și scutură scrumierele pe geamul mașinii din `96, și despre mândrele care în drum spre/de la sală ne blagoslovesc cu minunatele recipiente de juma` de litru din care tocmai s-au „hidratat”!
   Și NU, nu sunt rânduri mascate cu adresă spre oamenii politici: acum vorbim chiar despre gunoiul gunoi, cel de toate zilele!

   Ω

   Suntem convinși că multe voci vor zice că sună a tovărășism și mânie proletară, că este dreptul și libertatea ... îmi pare rău s-o spun, dar un minim nivel de decență i-ar/le-ar face să-și spună că așa cum au ei/ele „dreptul” să facă mizerie, avem și noi dreptul de a trăi într-un mediu mai curat! Putem cere politicienilor și pe dracu` pe băț, dar să nu se atingă nimeni de dreptul nostru de a ne cBEEPa în drum! Și pentru că vorbeam despre politicieni: primăriile ar trebui să priceapă că este mult mai simplu să întreții o stradă curată decât una murdărită în continuu, că este mult mai simplu și mai ieftin să mături un loc pe care se depune ceva praf, decât unul unde trebuie să aduni permanent după o mare de mitocani, oameni (?) puși pe demonstrarea propriei libertăți și a mult prea coborâtului lor nivel de educație!
AȘ VREA SĂ TRĂIESC ÎNTR-UN ORAȘ (MAI) CURAT:
POLIȚIA LOCALĂ AR PUTEA AJUTA LA ASTA?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu