Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 mai 2017

Asta este soluția!

   Cu doar câteva minute în urmă, am aflat că întrunită în ședință, comisia juridică a senatului și-a schimbat opinia și votul în legătură cu grațierea corupților! Așadar, ceea ce ieri era un caz pentru care erau gata să-și dea și viața (din convingere, bineînțeles!), astăzi a devenit atât de lipsit de importanță, încât în mai puțin de 24 de ore și-au putut schimba opinia și votul, acceptând o propunere de bun simț venită din partea opoziției! Am notat că nu au fost voturi contra, ci doar abțineri: să vedem ce părere are mamba de Teleorman ...

   În sfârșit, faptul că n-au obraz și bun simț este știut, faptul că execută comenzi este iarăși știut, faptul că singura lor convingere este cea a șefului de partid nu mai este un secret, însă, acum s-a desecretizat soluția la nesimțirea lor, pentru că aceasta EXISTĂ: clasa politică nu poate fi contracarată decât printr-un control cât mai riguros din partea societății românești! Pentru acest lucru avem nevoie de instrumentul numit presă liberă și nu de pseudo informație (astăzi de dimineață - 04.05.2017 - proTV-ul a început programul de știri cu votul de ieri al comisiei juridice, pentru ca după două minute să treacă la lucruri importante, cum ar fi un accident, un viol, un furt, adică fapte diverse și neinteresante, din județele în care au reporteri suficient de proști încât să alimenteze postul cu asemenea inepții gratuite)!
   Să revenim însă ...
   Controlul societății civile asupra clasei politice trebuie să fie din ce în ce mai strict, mai consecvent și chiar mai dur, iar acest control trebuie să se extindă și asupra autorităților locale și modului rușinos în care sunt acestea scoase basma curată de către partidele aflate la guvernare: pentru început, trebuie continuată lupta începută cu ordonanța ghinionistă (13)!

   Ω

   Am auzit de mai multe ori oameni spunând
vreau o țară ca afară”:
nimeni nu ne-o va face pe degeaba, este sarcina noastră să ne-o facem și, pentru asta, societatea civilă trebuie să-și înțeleagă rolul de stăpân și să-și controleze permanent sluga pe care a ales s-o pună la treabă - sună poate urât, dar ăsta-i adevărul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu