Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 mai 2017

Cartea și moartea

   Ne-am săturat de politică și de hoți, așa că am trecut puțin și la divertisment.
   Și care este cel mai ieftin, comod și la îndemână divertisment? Bineînțeles, televizorul!
   Nu vă spun, presupun, nici un secret: dacă un post nu înjură pe un om politic sau partid, dacă nu arată acuzator cu degetul mânjit de € spre hoți și escroci, atunci sigur este un 
REALITY SHOW!
   Poți să treci liniștit de la un program la altul, vei vedea aceleași lucruri, iar pentru exemplificare, vom folosi (pentru că este mai simplu și mai ușor de înțeles) programele consacrate de documentare! Să luăm așadar, History, Discovery și NG: toate au căutători de aur în diverse medii, toate au reparații de mașini „clasice”, toate au cumpărători de depozite, toate sunt de mai mare râsul, ajungând să-și piardă identitatea!
   Cele cu animăluțe la fel, ba chiar un pârlit dresor de câini a ajuns mare vedetă internațională cu spectacol la București!
   Lucrurile se repetă aproape la indigo în cazul televiziunilor generaliste: toate au același tip de emisiuni concurs, toate cântă, toate dansează, toate gătesc! Paradoxal, nu pare nimănui penibil iar CNA-ul nici n-are glas! Cu adevărat, penibil ...
   În momentele în care nu se dă sport (fotbal, adică) și nici vreo emisiune concurs iar știrile își trag sufletul între două violuri și un furt de jumări, televiziunile noastre ne dau filme! 
   Dar ce filme!
   Numai super eroi, numai picioare-n gură, numai sex (că dragostea-i de rușine, iar sexul devine în curând sport olimpic) iar atunci când le scapă ceva mai de Doamne ajută, este programat la ora 23:00 sau mai târziu!
   Am mai spus-o și cu altă ocazie: cine vrea să se lămurească cât credit poate acorda unui film (dacă să-și piardă adică timpul, ori nu), poate verifica site-ul IMDB. Aici, filmele sunt notate de către spectatori și ierarhizarea se face în baza unui algoritm foarte serios, care ia în calcul nu numai numărul de votanți ci și multe altele. Pot spune că această bază de date este extrem de corectă, iar evaluarea lor este în proporție de 98% sau mai mult foarte corectă, astfel că pe primul loc este un film cu nota 9,3 și nicidecum 10. Ei bine, un film care coboară sub șapte (7), este unul slab, iar sub șase (6) de nevăzut: de ce am dat atât din gură ... în ultima săptămână, posturile noastre de televiziune ne-au dat și filme de nota trei (3) și ceva! 
   Dar la ora 20:30!
   Este interesant că filmele nu sunt doar cele mai proaste de pe piață, nu contează că fac parte din clasamentul celor mai proaste filme realizate vreodată, dar mai sunt și la a multa reluare! CNA-ul chiar nu reacționează, chestie care ne face să ne fie și mai dor de anume Filip, Dumnezeu să-l ierte!

   Ω

   Așadar, înainte de a căsca aiurea gura la tv, informați-vă în legătură cu ce urmează să se difuzeze și hotărâți în cunoștință de cauză dacă merită să consumați câteva ore (care nu se mai întorc) prețioase din viață ca să admirați căldurile penibile ale mihaelei Rădulescu și schimburile ei de amabilități cu diva (poate iarăși) marin!
   Decât bancurile răsuflate ale lui Călinescu, farfuriile trântite ale celor trei Chef-i ai Antenei sau părerile politice ale lui Busuioc, luați mai bine o carte! Oricare ar fi ea, este un câștig clar mai mare decât falsele vedete și vedeți ale televiziunilor noastre ridicole sau minunatele meciuri din liga națională de fotbal!
  PE CUVÂNT CĂ NU VĂ MINT!
ÎNCERCAȚI, CARTEA N-A PROSTIT SAU OMORÂT ÎNCĂ PE NIMENI:
TELEVIZIUNEA, DA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu