Faceți căutări pe acest blog

marți, 30 mai 2017

Messi, sportul, copiii și finanțele, pe înțelesul tuturor

   Băneasa Craiovei, olguța cea de rapsozi populari mult cântată și de sprijinitorii pesede votată, își va încheia mandatul de nouă țață leana în guvernul României model 2017 cu un tratat de (economie?) politică și, mai mult ca sigur, cu un premiu Nobel! Sau premiul zăroni, sau daea, sau ...

   De ce mă aștept la asemenea succes din partea domniei sale? Simplu, pentru că rescrie tratatele de economie și, fără să vrea, dă pe față modul periculos în care se gândește în guvern: alocațiile pentru creșterea copilului trebuiesc plafonate, pentru că unii iau prea mult! 
   După părerea celei de nenumit, acest lucru este inacceptabil!
   Omul a cotizat la stat sume substanțiale, unele fabuloase, statul s-a bucurat, i-a luat banii dar, dar cam atât! Pentru că a cere statului român să-ți respecte dreptul, să-ți înapoieze ceva pentru sumele absolut colosale pe care ți le încasează ca ultimul tâlhar de drumul mare din Europa, a face un asemenea gest, ce spun eu gest, doar a te gândi la așa ceva și este deja o blasfemie mai mare decât catedrala neamului mamii lor, care costă mai mult decât toate alocațiile meritate! olguța de Oltenia, nu poate înțelege cum cineva care a dat, are dreptul să și ia! Este inadmisibil să primești bani de la stat!
   Poate unele sume sunt mari, poate altele sunt de-a dreptul exagerate, dar pentru că TU, partid votat de majoritatea românilor, ai votat cu entuziasm o lege cu probleme, o lege de ale cărui găuri profită acum unii care au știut să le găsească  și nu clientela ta, vrei să desființezi legea care-i făcea și pe români să facă oarece copii, nu numai alții ... (pentru că, trebuie să fim sinceri: românul, cu sabia permanent deasupra capului, numai la făcut copii nu s-a mai gândit, prin comparație cu niște minoritari care s-au înmulțit ca gândacii de bucătărie: chiar dacă sună exagerat),

   Da, băneasa nu concepe că cineva poate lua de la stat ceva fără să fie din clientela politică a partidului aflat la guvernare! Și, cu mânie proletară, după ce a arătat cu degetul diferiți beneficiari ai legii încă în vigoare, ne face o demonstrație demnă de un curs de economie politică de la școala de afaceri de la Harvard:
Dacă:
- ar veni Lionel Messi în România 
- dacă ar juca la orice echipă cu un salariu de 30.000.000 € pe an
- avea un copil
- ar cere alocația pentru creșterea copilului,
atunci statul român ar trebui să-i plătească 28.000.000 € pe lună!
   Dincolo de absurdul situației, credem că băneasa noastră a citit un calcul în engleză sau franceză și l-a înțeles, ca de obicei pe dos: suntem convinși că acolo este vorba de o virgulă, de niște zerouri greșit așezate, dar după ce te-ai făcut de KK la ONU, ce mai contează că râd concetățenii de tine?

   Ω

   Nu, nu se mai deranjează pentru atâta lucru, ba chiar îl consideră (râsul de prostiile debitate) ca un indice al popularității!
   Așadar, dacă un partid are un guvern minoritar din punctul de vedere al capacității intelectuale, noi trebuie să ascultăm cuminți ce zice respectivul partid și să executăm întocmai?
   După părerea majorității concetățenilor noștri, se pare că da!
   A propos, că era să uit: da` dacă vine Ronaldo, calculul este la fel?
   Așteptăm un rezultat al profundei și elitistei gânditoare care este urmașul lu` vanghele care este și care sigur și-a făcut educația din ... almanahe!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu