Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 mai 2017

Unde nu-i cap, vai de mașină! Cu completare ...

   Am avut treabă în zona care leagă între ele Șoseaua Giurgiului și Șoseaua Olteniței, adică o zonă puternic circulată în lipsa șoselei de centură din sudul capitalei.
   Am avut treabă, nu înseamnă că am și reușit să fac ceva: cel puțin, nu în timp util ...
   Ei bine, de când intri pe strada numită Turnu Măgurele, începe calvarul adevărat! Dacă ai crezut că pe Giurgiului se circulă greu, te-ai înșelat! 
   Să vezi aici, să vezi o parcare lungă de aproape cinci kilometri! 
   Să vezi cum strada menită să preia traficul de pe centura lipsă funcționează cu o bandă pe sens!
   Să vezi cum este întreruptă circulația de semafoare absurde, lucrări inutile și gropi!
   Să vezi cum nu există pe tot traseul nici măcar un sens giratoriu!
   Să vezi cum este când te trezești într-o mare de tir-uri încinse ÎN ORAȘ!
   Să vezi cum este când nu se mai mișcă nimic pe toată lungimea acestei minunate străzi, iar poliția nu apare nici în vizită!
   Să vezi după amiaza intersecția cu Obregia - Metalurgiei, adică să vezi cum s-a mutat blocajul de la BIG aici în lipsa (măcar a) unui sens giratoriu care să fluidizeze traficul și, să vezi cum este ocupat un hectar de intersecție cu capătul liniilor 73 și 313, capăt ce trebuia de multă vreme mutat acolo unde s-a dezvoltat cartierul, adică spre Metro!
   Să vezi, să vezi, să vezi ... dumneata vezi, primăria nu vede și ne așteptăm să vadă abia când totul va fi blocat în toate direcțiile, iar ei se vor apuca de studii de fezabilitate!

   Ω

   În scurtă vreme, sudul orașului va fi blocat definitiv în lipsa arterelor moderne și a fluidizării raționale a traficului: dacă însă, vă gândiți să rezolvați problema ca pe Tineretului, cu semafoare la o sută de metri, lăsați lucrurile așa!
   Noi știm că puteți face să fie mai rău, așa că lăsați-le așa cum sunt măcar!
   Completare: în dorința de a face bine locuitorilor sectorului patru, primarul și aleșii din consiliu au ținut o ședință în aer liber (zona Tineretului) în care au votat construirea unei parcări între parcurile Tineretului și Lumea Copiilor! Faptul că respectivul teren are statut de spațiu verde și că legal el nu poate fi transformat în altceva, pe primar și consilieri nu-i deranjează, faptul că vor da „cuiva” o pâine de mâncat îi doare mult mai tare, iar pe noi, pe lângă aglomerarea de betoane caracteristică Bucureștiului, ne mai doare ceva: la numai câteva sute de metri distanță de locul minunatei ședințe, pe strada Pridvorului, 
ÎN PARCUL LUMEA COPIILOR
se află ruinele unor blocuri începute pe vremea ex stăpânului de la patru, piedone, ruine care se află în parc și care ar trebui demolate! Cu astea, ce se aude?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu