Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 iunie 2017

Nesimțire arogantă sau aroganță nesimțită?

   I-am urmărit pe corifeii administrării Bucureștiului la împlinirea unui an de mandat și, mi-am dat seama că nu știu dacă sunt aroganți sau nesimțiți! Mi-au vorbit în dodii, mi-au spus prostii, mi-au promis că au uitat ce-au promis și că vor mai promite și este numai vina mea dacă-i cred când promit ...
   Așa că m-am hotărât să le arăt adevărata față a orașului pe care sunt ei convinși că-l conduc cu brio! Așadar ...

Limuzina principalului indicator al bunăstării orașului:


 Parcare construită de primăria generală a „doamnei” von Voluntari:


   Noi întrebuințări date proprietăților primăriei și îmbunătățirea lor:


Curățenie exemplară:


Centrul vechi, eliberat de mașini, a devenit o atracție pentru pietoni:




   La toată povestea asta, putem adăuga și modul golănesc de comunicare al pseudo primarului de la trei, om care crede că fraierii l-au ales stăpân pe viață: adică, un fel de dictator al sectorului trei! Nu ar strica să-și amintească de chiliman, de piedone, de vanghelie și de mulți alții care au crezut la fel!

   Orașul este murdar, este chiar mizerabil, traficul este un haos, școlile stau să cadă, spitalele sunt gropi de gunoi și centre de propagare a infecțiilor, polițiile locale dorm, vagabonzii s-au înmulțit amenințător, țiganii fac legea, taximetriștii la fel, dubașii și papugiii nu mai spun, supra semaforizarea duce la o nedorită supra poluare dar nu contează când „cineva” are de vândut semafoare, spațiile verzi dispar într-un ritm alarmant, se construiește oriunde și oricum, cu aprobare dar mai ales fără, nu se mai respectă nici o normă, dar blonda de la primărie, după ce l-a mușcat (la ordin) de koor pe ex premier (să-i fie de bine!) nu vede că orașul trage să moară, că transportul public este aproape mort, nu vede că ea și cei șase crai de la sectoare sunt stăpânii unui cadavru de oraș, nu, nici gând, atunci când totul este pe dos ... doamna primar explică necesitatea unui timp de doi trei ani pentru pornirea lucrărilor la o parcare dar ne liniștește pentru că a „identificat” trei terenuri unde niște grădinițe să facă agricultură (când, cu cine, de ce ... nu contează)! 
   Este revoltător că autostrada 3 nu poate intra în oraș pentru că o împiedică de fapt primăria pandelizată a Voluntariului: vă dați seama ce îngrozitor va fi să se pună de acord cei doi primari, de Voluntari și de București? Adică blonda și bărbat`su se vor apuca și vor negocia LA SÂNGE pentru rezolvarea problemei! 
   Penibil ... absolut penibil ...
   Lucrările primăriilor stagnează ... la Piața Sudului constructorul nu cred să aibă simultan mai mult de 15 muncitori pe șantier, în jurul orașului se tot ridică noi cartiere dar nu se construiește nici o palmă de drum, nu se lucrează la utilități ... dar blonda de la primărie a „identificat! terenuri pentru legumele grădinițelor ... și nu-i este rușine! Nici ei, nici celorlalți stăpâni aleși!

   Ω

   Așa arată un loc de joacă în sectorul patru: primăria a smuls peste tot gardul verde ce împrejmuia aceste locuri și îl înlocuiește cu ... beton, cu beton și cu un gard de sârmă înalt de doi metri! 
   De ce? 
   Cui folosește? 
   Care-i rostul?
   Cine trebuie să monteze aceste super borduri?
   Ce servicii se plătesc astfel?
   Chiar era necesară transformarea locurilor de joacă în pușcării?
   Nici nu vreau să mă gândesc la consumul de beton, armătură și forță de muncă necesitat de asemenea lucrări și nici la raportul dintre costul lor real și cel plătit de primărie! Asta în timp ce străzile sunt pline de gropi, gunoiul cât casa și traficul blocat, iar hala principală a Pieții Sudului se prezintă astfel!

   Revin la o mai veche întrebare, adresată acelorași votanți imbecili cu conștiința într-o sticlă de bere sau o pungă cu zahăr:
VĂ PLACE CE NE-AȚI ALES?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu