Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 noiembrie 2017

Amăgiri provinciale

   Supremul și unicul social democrat, dragnea liviu, și-a convocat în ruinele de la Băile Herculane, supușii. În vremuri normale, asta ar fi numai și numai o știre de doi bani, adică o întrunire tovărășească unde se bea și se pune țara la cale, sau se bea și iar se pune țara la cale.
   Astăzi și acum, întâlnirea aceasta are alte dimensiuni, mult diferite de tipicul cu care am fost învățați, își pierde aerul de „team building” pe care-l avea de obicei: dragnea liviu i-a chemat pentru amăgirea propriei persoane, cerându-le să-și spună deschis, sincer și tovărășește părerea, adică, îl mai susțin sau nu?
   Astăzi și acum, nimeni nu declară că s-a săturat de prostiile făcute sub comanda primului pescar al țării, nimeni nu se va arăta supărat de anchetele penale deschise împotriva atâtor capete pesede!
   Astăzi și acum, cu toții, într-un singur glas, uniți în jurul conducătorului ...

   Mâine și în alt loc, îi vor rupe gâtul lui dragnea și alor lui fără nici o remușcare: asmuțirea anchetatorilor asupra pesede-ului îi poate lăsa fără agoniseala de o viață politică și, cum asta le este icoană și filosofie, îl vor da dracu` pe dragnea la primul prilej - nu astăzi, în viitorul apropiat!

   Tot aici urmează a se discuta și ideea organizării unui meeting pesede: ideea în sine nu este rea, știindu-se clar că exercițiul fizic este bun și toți medicii îl recomandă - problema este ce vor cere susținătorii partidului la această defilare din alte vremuri? 
   Vor cere oare mai multă sărăcie?
   Vor cere oare mai multă putere pentru dragnea?
   Vor cere oare atribuirea Deltei Dunării aceluiași prim pescar?
   Vor cere oprirea anchetelor penale ale căpățânilor pesede?
   Vom vedea și probabil nu vom auzi, pentru că de obicei senectutea își cam taie din puteri ...

   Ω

   Trăiesc cu sentimentul că dragnea se amăgește cu așa zisa susținere pesede: nu pot spune clar de ce, dar cred că partidul s-a săturat de mâna forte a teleormăneanului și-l va trimite`n Belina la pescuit, cât de curând!
   Vom vedea asta atunci când interesul personal va fi afectat mai mult decât interesul partidului: să avem răbdare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu