Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 noiembrie 2017

PARALEU sau PARALEL?

   CCR a stabilit că activitatea guvernului înseamnă o acțiune administrativă și nu politică, așa că acțiunile sau hotărârile acestuia (guvernului adică) pot face obiectul anchetei procurorilor!
   Domnul tăriceanu, simțind în dosare această hotărâre, și-a făcut vânt și l-a însoțit pe dragnea liviu la ședința cu nucleul dur al pesede-ului, cu aripa conservatoare și violentă a partidului, cu reprezentanții extremismului socialist ... cu organizația de pensionari a pesede, acolo unde complicele său, dragnea liviu a tunat și a fulgerat ca într-o zi de iulie la pescuit pe brațul Pavel, împotriva statului paralel! 
   A țipat dragnea la fiarele de pensionari (așa le și trebuie!) de se auzea - zic gurile rele - de afară, din exteriorul sălii, s-a zbătut dragnea ca un leu paraleu contra statului paralel!
   Ce a căutat tăriceanu la o ședință de partid a pesede, nu știm, dar cu siguranță violența extremă a pensionarilor pesede îi face pe aceștia să pregătească atentate la murăturile președintelui Iohannis! Pericol maxim va să zică!

   Acum însă, după ce ni s-a vorbit atât de mult despre statul paralel, în sfârșit am priceput despre ce este vorba, așa că vă spunem și dumneavoastră!
   Statul normal - statul în care funcțiile se ocupă pe merit, oamenii își văd de treabă și pun ban pe ban pentru rate și alte hangarale, unde copiii merg la școală, unde fiecare este plătit după cum merită, unde puterile statului se supraveghează și se completează reciproc, este statul în care hoția este o rușine și este pedepsită ca atare (hoție materială, intelectuală, politică, etc)
   Statul paralel - este acel stat în care promovările se fac pe pile, furtul este o virtute, minciuna lege, funcțiile se ocupă prin numire politică sau șpagă, mita nu se pedepsește și abuzul în serviciu nu este infracțiune, statul paralel este acela în care o bombonică de nevastă primește cadou un ditamai hotelul iar procuratură este convinsă că-i normal, este acel stat în care un gâță oarecare poate ciordi sute de milioane de euro ca și cum ar fura o simplă lucrare de doctorat la Universitatea din Catania, este statul în care cine nu minte este prost sau se face!

   Mie mi-au trebuit vreo câteva zile până m-am dumirit ce vrea să spună pesede-ul cu statul paralel, în timp ce ei știau bine cu cine sunt paraleli în afară de bunul simț!

   Ω

   Lațul pare a se strânge!
   Să vedem cât timp mai susține pesede-ul actuala echipă care-i duce și pe ei dar și țara în haos - Din haos Doamne-au apărut/De s-ar întoarce-n haos! 
   Să avem răbdare, în partidul ăsta, 
contrar aparențelor, 
nu-s numai tâmpiți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu