Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 noiembrie 2017

Popă și cizmar?

   Aflu, cu jenă și fără surprindere, că un popă de țară din (se putea altfel?) Teleorman, consideră că biserica este îndreptățită să ceară o taxă pentru înmormântare pentru simplul motiv că 
PRESTEAZĂ UN SERVICIU ÎN BENEFICIUL MORTULUI!
UN SERVICIU ÎN BENEFICIUL MORTULUI?
DAR CREDINȚA CUI I-AI LĂSAT-O, TAICĂ POPO?
   Este paradoxal că tâmpitul ăla de Zenobiu (Zenovius?) care făcea danii bisericii, chiar credea! Vă dați dumneavoastră seama că cine a donat bisericii din Biertan numai atâta lucru 

acum circa 1500 de ani, ar cam trebui după mintea popilor moderni sculat din morți și pus să mai plătească o taxă?

   Lăsând gluma la o parte, ne întrebăm dacă mai sunt bani din donația Doamnei Marica soața Brâncoveanului, făcută bisericii sfântul Gheorghe Nou din București întru pomenirea răposatului răpus la Stanbul! Ori pentru că s-au terminat, sfântul lăcaș a vândut spațiu din fresca lui Mihai Viteazul, așa cum arătam acum ceva timp? 

   Cum vine treaba asta cu prestatorii de servicii?
   Cum adică, popa este în rând cu spălătorii de covoare, de mașini, cu cizmarii și cu livratorii de pizza?

   Preoții au partea lor de vină, este adevărat, dar principalul vinovat este organismul care conduce compania națională biserica ortodoxă română! Ei sunt cei care impun aceste taxe, ei dau spre vânzare cruciulițe, lumânări și vin de mănăstire, ei sunt cei ahtiați după câștiguri de acest tip! Majoritatea românilor sunt ortodocși pentru că așa au apucat din tată-n fiu, iar unii chiar și-au dat viața pentru credința aceasta, dar dacă atunci popimea ar fi semănat cu cea de astăzi, ne închinam probabil spre Mecca fără remușcări!

   Ω

   Statul român tratează biserica ortodoxă ca pe o biserică națională, deși constituțional ea nu are acest drept! 
   Statul român permite bisericii ortodoxe un comportament mafiot, inclusiv perceperea taxelor de protecție (poate divină, dar cu plată aici, pe pământ)!
   Statul român se ferește să întrebe mafioții în sutane de unde au ce au, când se plâng de sărăcie!
   Statul român se face că nu vede că bisericile sunt în categoria „afacere săracă, patron bogat”!

   Statul român LAIC, trebuie să înceteze să mai protejeze acest organism devenit nefast și să-l oblige să se curețe de NECURATUL!

SPRE BINELE bISERICII oRTODOXE ROMÂNE!

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu