Faceți căutări pe acest blog

luni, 27 noiembrie 2017

Prea puțin pentru a înțelege spirala

   Protestele din ianuarie februarie 2017 au fost spontane și au reușit să întârzie oarecum programul pesede de salvare a câtorva capete din fruntea partidului și a averilor lor. Apoi, protestele s-au diluat semnificativ, iar cu demisia cabinetului grindeanu, practic au încetat: dar nemulțumirile au mocnit și pe mai departe ...
   Asta este partea vizibilă a iceberg-ului, partea aceea pe care o vedem toți, partea aceea care nu spune că sub nivelul apei se află alte șase șeptimi din masa totală a problemei: și cum un asemenea iceberg a reușit să trimită la fund vaporul care nu se putea scufunda, va trimite tot acolo și un guvern impotent ca cel de acum!
   Din păcate pentru el și din fericire pentru noi, pesede-ul fiind condus de oameni care au tot felul de studii doar pe hârtie nu pricepe cum sunt legile astea socio-politice și, fără să vrea să fi dat o mână de ajutor protestatarilor: 
REFUZÂND SĂ DEA STRĂZII PUȚINUL PE CARE-L CEREA ÎN IARNĂ,
pesede-UL NU-I VA MAI LINIȘTI PE OAMENI ACUM ORICÂT DE MULT AR OFERI!
   Soluția este plecarea actualului parlament din Casa Poporului și alegerile anticipate, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă în ianuarie în loc să ne ceară să punem altă întrebare ar fi gândit de ce răgușesc oamenii în stradă!

PARLAMENTUL NU NE REPREZINTĂ!
GUVERNUL NU NE REPREZINTĂ!
HOȚII NU NE REPREZINTĂ!
CORUPȚII NU NE REPREZINTĂ!

   Trebuie avută foarte mare grijă cu manifestațiile populare: MI-ul a scos jandarmi călare la un protest pașnic, oameni din mulțime au lovit caii, alții fac un zgomot infernal cu vuvuzelele care împiedică lansarea lozincilor importante, nostime și interesante - amestecul sindicatelor pare a fi un cal troian și nu pare bine venit, provocatorii putând fi acum la tot pasul!

   Ω

   Trebuie ca strada să gândească foarte clar de ce demonstrează, alături de cine și împotriva cui: eu unul prefer tinerii din iarnă sindicaliștilor blazați de acum, lozincile lor spirituale zgomotului fără noimă de acum, cererile lor deștepte fumului de camuflaj de acum! Căderea lui dragnea este insuficientă, căderea guvernului așișderea! Probabil că singura cerere rezonabilă este
ALEGERI ANTICIPATE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu