Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 decembrie 2017

Să așteptăm amenzi de la proTV?

   Actualele evenimente, reacția oamenilor la modul de lucru al parlamentului și înmormântarea ex regelui Mihai adică, au scos la iveală din nou lipsa de educație și proasta creștere care au devenit o normă și un mod de trai pentru majoritatea românilor! Așadar, ascultăm siderați niște personaje îmbrăcate în negru doliu de complezență bătând al dracului de tare câmpii cu expresii de genul să-și aducă un ultim omagiu! 
Adicătelea, nu „aduc cuiva un ultim omagiu” 
ci își „aduc lor un ultim omagiu”!
   De aici și până la proasta creștere care spune că trebuie să aplauzi la aterizarea unui avion sau la înmormântarea unui actor, nu mai este decât un pas: dacă un mare actor, unul cu adevărat mare, poate fi condus la groapă cu aplauze reprezentând în mod simbolic ultima-i ieșire de pe scenă (de data asta a vieții), aplauzele la aterizare mi se par la fel de potrivite și de inteligente cu aplauzele la sosirea troleibuzului în stație! 
   Dar în mijloacele terestre de transport nu aplaudă nimeni ... de ce ar face-o în avion? 
   Din prostie bănuiesc!
   
   Continuăm cu invitații care bălmăjesc niște inepții sinistre, ca de exemplu influența pe care a avut-o Mihai în perioada interbelică! Bietul de el ... cu Carol II pe tron nici Dumnezeu nu mai vorbea neîntrebat pe vremea aia în România! Cine nu crede, să verifice cum au murit niște legionari sau alți oponenți ai regimului!
   
   Vin apoi comentatorii de studio, cei care ne vorbesc despre „cortegiul Majestății sale”, în situația în care vorbim despre un ...  cortegiu funebru!
   
   Stă la rând istoricul care ne-a povestit cu ochii aproape în lacrimi cum va fi depus trupul neînsuflețit al regelui Mihai în sala tronului Palatului Regal din București, palat reconstruit de Carol II și decorat cu mare grijă de regina Maria, iubita-i mamă: ei bine, palatul a luat la un moment dat foc, în anii 1935 1936 a fost demolat și apoi reconstruit, astfel încât în doi ani (36-37) a fost gata. Ce nu se leagă aici? Păi nu se leagă cunoștințele domnului istoric, care se pare că nu știe de răceala dintre Maria și Carol II, de faptul că după revenirea acestuia pe tron în 1930 Maria a trăit mai mult la Balcic și la Bran - un fel de exil în realitate - că ultimii doi ani din viață, foarte bolnavă fiind a stat mai mult prin sanatorii din străinătate ... 
   Da, și? 
   Aveți dreptate să vă întrebați, așa că eu vă răspund: regina Maria a murit în 1938, adică a lipsit de prin 32 pentru ca în perioada 35 - 36 și până la moartea din 1938 (survenită la Pelișor parcă), să lipsească aproape permanent din țară! 
   Deci, poveștile nu se pupă deloc: nici măcar cronologic!

   Și pentru că tot suntem la regine, să reamintim faptul că soția lui Mihai, Ana, NU A FOST NICIODATĂ REGINA ROMÂNIEI! După această ilogică logică lipsită de minte, trebuie să vorbim și despre regina Elena Lupescu? Sau prințesa Zizi Lambrino?

   Marea gafă însă, gafă realizată cu largul sprijin al (presupun) casei regale a României, este asocierea lui Mihai cu COROANA DE OȚEL! Este adevărat că după abdicarea lui Carol a fost urgent încoronat tânăru-i urmaș, dar a fost folosită coroana lui Carol I din evidente cauze de timp și nu ca un adevărat simbol! Să nu uităm, coroana lui Carol I era făcută (spune legenda) din oțelul unui tun capturat de armata română la Plevna, deci de la turci, simbolizând pasul enorm făcut de țară de la statutul de provincie cu oarecare autonomie la cel de stat suveran și independent! Bietul Mihai, la 19 ani neîmpliniți, sub „ocrotirea” lui Antonescu și a gărzii, bănuiesc că nu avea prea multe de spus, nevoia de moment fiind mai importantă decât orice alt argument!

   Nostim este că în ziua Z, Digi a dat un reportaj legat de starea precară a gării din Curtea de Argeș: în ziua Z+1, proTV-ul a difuzat la 
rându-i un reportaj aproape identic despre același subiect! 
   Penibil ...

   Lipsa de educație și convingerea că și ceilalți sunt la fel de proști, dau frâu liber oricărui inept personaj cu microfon să spună orice-i trece prin puțina-i minte! 
   Păcat ... 
   Mare păcat, un plus de decență nu ar fi omorât pe nimeni, nici măcar pe oamenii de media care au uitat că: 
„atunci când propria-ți mamă îți spune că te iubește, trebuie să mai verifici din trei surse”!

   Ω

   Dacă vă întrebați ce am cu ei, cu oamenii din televiziuni adică, ce am deci cu ei din moment ce știu bine cât sunt de limitați și de inculți, atunci bine faceți! Bine faceți că vă întrebați, pentru ca eu să mă simt obligat să vă răspund: un personaj oarecare (numele nu contează!) a fost amendat de către jandarmerie pentru că pe o pagină de FB ar fi adus jigniri jandarmilor și jandarmeriei! Cu 900 lei noi, adică 9 milioane lei vechi, adică circa € 200! Nedumerirea mea, cea care este și răspunsul de față, este următoarea:
- dacă eu fac o pagină de FB pe care o semnez ion iliescu și înjur jandarmeria, va fi amendat ion iliescu?
- cine a analizat textul (morfologic, sintactic, stilistic, etc, etc) și a descoperit că este vorba despre jigniri și nu despre un pamflet?
- se interzice astfel criticarea instituțiilor statului?
- urmează ca și parlamentul să dea amenzi? Și Starea civilă? Și mai cine? Spitalele? Școlile?
- ni se pregătește punerea pumnului în gură?


MĂ VOR aMAENDA proTV-UL, dIGI, aNTENA ȘI TOȚI CEI DESPRE CARE AM SCRIS MAI SUS, CRITICÂNDU-I?
CE URMEAZĂ? 
ADULAREA IUBITULUI CONDUCĂTOR?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu