Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 decembrie 2017

Și iarăși idei

   Spuneam că opoziția parlamentară, singura capabilă - prin poziție - să reprezinte partea nemulțumită a populației, este în pană de idei. Și pentru că altfel decât parlamentar înseamnă cu parul - chestie cu care nu sunt de acord - trebuie să-i ajutăm pe cei pe care teoretic i-am trimis acolo, fie în Senat fie în Camera Deputaților, să facă ceva folositor pentru viitor și nu numai pentru jumătatea de pas pe care urmează a o face piciorul deja ridicat în aer!
   Este clar că actuala opoziție are nevoie de unitate mai mult ca niciodată, este clar că ar trebui să funcționeze unitar, este clar că ar trebui să se susțină reciproc și să înceteze - cel puțin pentru moment - la inutilitatea numită moțiune de cenzură și, este foarte clar că în acest moment nu poate face nimic oficial! Drept care, opoziția trebuie să gândească ce va face peste un an, peste doi ani și nu în momentul în care începe campania electorală: campania electorală trebuie să fie a partidului și nu a fiecărui candidat în parte, dar despre asta vom mai discuta.
   Este evident pentru orice observator de bun simț că populația habar n-are despre ce este, ce înseamnă și cu ce se mănâncă doctrinele politice: este și motivul pentru care pesede-ul îi păcălește pe oameni atât de ușor! 
   Soluția opoziției, simplă și ieftină, este înființarea unei fundații sau ONG, cu caracter APOLITIC, care să înceapă să prezinte doctrinele acestea pe INTERNET, adică pe FB, pe IG sau Tweeter. Nu este greu deloc să faci așa ceva, probabil că s-ar găsi și voluntari care să dea o mână de ajutor! Nu îndemn pe nimeni să cumpere liste cu adrese așa cum fac niște falși medici care vând aparate minune, nu îndemn pe nimeni să intre deja în campania electorală, nu îndemn pe nimeni să înjure sau să scuipe pe oponentul său politic! Îndemn însă la prezentarea coerentă, simplă și inteligibilă a (de exemplu) doctrinei liberale, a istoriei liberale, a realizărilor liberale! Partidul cred că-și poate permite cumpărarea de spațiu publicitar în media de tot felul, iar un asemenea site, echilibrat și bine informat, odată pornit nu va fi lăsat să moară atâta timp cât își va păstra ținuta: spun asta, pentru că fără să vreau fac comparația cu alte site-uri lansate cu tam-tam, pro opoziție și anti pesede, site-uri care s-au înecat în articole călduțe, despre „bebeluși”, parcări, memoriile unei românce emigrate într-o măcelărie din UK, plimbarea copiilor, etc, etc! Într-un asemenea loc poți număra îngrozit câte cuvinte ciudate (neologisme?) folosesc cei care se cred o clasă socială, zăpăcind cititorul obișnuit cu seo ceo meo teo etc, etc, etc: oamenii scriu acolo numai și numai pentru a-și mângâia orgoliul personal, scriu cu greșeli de ortografie, scriu cu greșeli de logică, scriu făcând reclamă (mascată), oamenii scriu acolo pentru că un site pornit frumos cum a fost ResPublica a devenit între timp o simplă afacere plină de „advertoriale”, un loc un CTP apare în ultima vreme în special dacă vrea să laude o anumită jucătoare de tenis (nu spun pe cine)!
   Nu un asemenea site recomand eu opoziției, nu o afacere, ci un site de educație, un site cu adevărat POLITIC fără a face politică, un site de educație și informare!

   Ω

   Opoziția are ocazia rară de a ocupa un domeniu în care are mulți simpatizanți, anume IT-ul și rețelele de socializare: dacă se va folosi de ele, nu va mai avea nevoie de afișe în campania electorală! Un asemenea demers, odată pornit, trebuie urmat în scurtă vreme de un forum dedicat discuțiilor legate de ideologie și aplicarea ei în practică: totul cu un limbaj ponderat, calculat, corect și pe înțelesul tuturor!


Iar dacă respectivul site uită să vorbească despre doctrina social democrată ... nu-i nici o pagubă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu