Faceți căutări pe acest blog

marți, 12 decembrie 2017

Violarea alegătorilor

   Un minimum de explicații sunt necesare ...
   - Hans von Hentig, introducea noțiunea de victimă activantă, înțelegând prin aceasta 
„rolul jucat de victimă în declanșarea unor „comportamente infracționale (criminale)”
   - condițiile favorizante producerii efectului victimal trebuie analizate sub mai multe aspecte: psihologic, fiziologic, social, psihiatric și demografic. Cunoașterea condițiilor favorizante apariției victimizării nu se poate reduce doar la analiza cauzelor obiective sau subiective care impun victimizarea, ci vor trebui stabilite intențiile individuale conștiente ale victimei, de manifestare a acestora.

   După ce trecem de partea aridă a explicațiilor teoretice, să luăm spre analiză și exemplificare un caz simplu ... o fătucă de 16 - 17 ani, se duce la discotecă în următoarele condiții:
- este sumar îmbrăcată
- se poartă provocator
- consumă alcool
- intră în vorbă cu bărbați necunoscuți
- are de străbătut pe jos un drum lung și întunecat
- pleacă spre domiciliu târziu 
- nu este însoțită.
   Fătuca în discuție este violată în aceeași noapte!
   Ea este victima! 
   Dar tot ea este cea care a provocat agresorul/agresorii prin comportament, așadar a activat agresiunea și a favorizat producerea acesteia: pe scurt adică, violatorul are partea lui majoră de vină, dar și tuta este vinovată pentru că l-a provocat! Cam ca atunci când arăți într-un autobuz aglomerat că ai un portfeuille plin cu bani dar te miri că ți-a fost „șutit” din buzunar!
   Ne-am înțeles, da? Este simplu așadar ...

   Ce rost are toată această lungă introducere?
   Din nou este simplu ... am ascultat un protestatar din Piața Victoriei plângându-se de guvernarea pesede, bietul om se plângea că a fost păcălit, că pesede-ul a venit la putere cu un program de guvernare în care promitea marea cu sarea dar că acum se ocupă de legile justiției și de alte prostii, în loc să se țină de cuvânt cu promisiunile electorale! Așadar, huo și jos cu ei!
   Dragi votanți pesede, vă simțiți păcăliți?
   Dar cine este vinovat că ați crezut toate prostiile și minciunile promise în campanie de pungașii lui dragnea, șerban și iordache?
   Cum v-ați închipuit că sunt posibile minunile demne de Maglavit promise de pesede?

   Ω

   Votanții pesede se simt acum ca proasta violată`n marginea drumului de țară după ce a băut prea mult la „discoteca” din sat!
   Mie personal îmi pare rău că-i doare, dar ...
NU CUMVA AU ȘI EI PARTEA LOR DE VINĂ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu