Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 ianuarie 2018

„Sclipitorii” care ne conduc: ăștia sunt, cu ăștia defilăm!

   Vă întrebați de ce conducătorii noștri nu pot mai mult?
   De ce nu reușesc să priceapă că fac niște prostii incomensurabile și impardonabile?
   Credeți că fac totul numai din răutate?
   Poate că nu ...

   Iată dar că doamna ministru de interne (pe înțelesul ei și al muuult prea multor altora ca ea: ministra ori ministreasa!) carmen dan a aflat că pedofilul din minunatul cartier Drumul Taberei îi era subordonat! 
   Cum a reacționat? 
   Ce a spus? Iată:
„Am decât informațiile pe care le cunoașteți și dvs. N-am văzut pe nimeni să facă un pas în spate”.
   Și ne mai întrebăm de ce nu pricep?

   Nu trebuie să ne facem griji, doamna ministru este un geniu pe lângă „genunchele” de la educație, deșteptul care în parlament, în uralele colegilor, a dat o palmă opoziției declarând că sunt ... greșeli și erori și că în timp ce greșelile se mai pot repara, erorile nu se mai pot repara! Am râs noi destul de o asemenea perlă demnă de un Gâgă de la un liceu industrial unde nu ia nimeni bacu`, așa că trebuie să-i explicăm domnului articulație că există niște vorbe de se cheamă sinonime, unele pe care le folosesc poeții și fraierii care n-au trecut ca prostul prin școală și că pentru „greșeală” există câteva asemenea cuvinte, ca de exemplu: 
abatere, cusur, defect, deficienţă, eroare, gafă, hibă,imperfecţiune, incorectitudine, inexactitate, insuficienţă, lacună,lipsă, meteahnă, neajuns, păcat, rătăcire, scădere, scrânteală,slăbiciune, viciu, vină, vinovăţie, fiecare cuvințel cu rostul și înțelesul lui aparte, funcție de loc moment.  
   Era să uit ... sinonim: 1. Adj. (Despre cuvinte, expresii, afixe etc.) Care are (aproape) același înțeles cu alt cuvânt, cu altă expresie, cu alt afix etc. ♦ P. gener. Asemănător, identic, similar; corespunzător. 2. S. n. Cuvânt, expresie, afix etc. care are același (sau aproape același) înțeles cu alt cuvânt, cu altă expresie, cu alt afix etc. – Din fr. synonyme.

   Vedeți dom` șef ce simplu era dacă deschideați un dicționar? Sau cartea în școală?

   Din păcate, nivelul de educație a scăzut atât de îngrijorător, încât pe alegători nici nu-i mai interesează asemenea prostii, nu-i mai deranjează pentru că nici ei (majoritatea de fapt) nu gândesc și nu vorbesc diferit: țara ne-a vrut proști, acum ne are!

   Ω

   Să vedem ce dracu` poate face cu noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu