Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 februarie 2018

Care pe care?

Mâine seară, pe la ora 18:00, ministrul justiției TT poate 33 va face o declarație de o importanță capitală: spunând ce are de gând să facă în continuare cu DNA-ul, TT-ul va spune întregii lumi dacă justiția din România mai are un viitor sau se întoarce la trecutul binecunoscut al asesorilor populari!
   Președintele Iohannis l-a lăudat pe respectivul, spunând că este un adevărat profesionist: noi îl credem! 
   Dar, așa cum spunea Vespasian, banii nu au miros: să vedem câtă demnitate și integritate are ministrul cu nume predestinat!

   Chiar dacă orbii cu ochi nu vor să vadă, căderea procurorului șef al DNA și înlocuirea dumneaei cu un fite cine duce automat la dispariția ideii de dreptate și justiție egală pentru toată lumea sau, dacă doriți, de egalitate în fața legii! Iar celor care consideră normală o justiție mai blândă cu hoții banului public, îi întrebăm cât de corectă și normală li se pare dinastia cosma de la Prahova: tată, fiu, fiică ... chiar toți sunt atât de buni pesediști? 
   Să ne mai mirăm că domnișoare cu telefoane roz și buze umflate cu botox votează între două postări și un selfie aplicarea „revoluției fiscale”? Să ne mirăm că instituții care începuseră de bine de rău să meargă, sunt iarăși zăpăcite după mintea unui oltean pentru care deja se zugrăvește o celulă?
   La fel se poate întâmpla și la DNA: o instituție rodată, funcțională, cu rezultate din ce în ce mai bune, trebuie lovită la rădăcină pentru că (eventual!) are în curte niște uscături (dacă ar fi ăsta singurul argument, parlamentul trebuia incendiat de mult)!

   Ω

   Să așteptăm așadar să auzim propunerea ministrului calibrul 7,62: parcă simt deja cum ne fluieră pe la ureche ...

Un comentariu: