Faceți căutări pe acest blog

luni, 12 februarie 2018

Instituția prostiei sau prostia instituției?

   Am avut ocazia să văd și să ascult niște minuni debitate de către diverse personaje hilare, cu muncă de conducere (!?!) și multe responsabilități în viața capitalei! 
   Și am aflat că li se pare dumnealor normal să îngrădească dreptul de liberă deplasare a cetățenilor prin București copiind un model german care vorbește despre mașinile euro 5 și 6 (în situația în care la noi mai circulă Dacii 1300 și Trabant-uri și Oltcit-uri), uitând că pentru a transforma centrul într-o zonă nepoluată și cu prețuri mai ridicate la imobiliare ar trebui să creeze pentru românii majoritari și proprietari de mașini euro 4 sau mai scăzute rute alternative - acestea nu există nici astăzi)!

   Ne-a promis o tanti apariția unui autobuz electric, un autobuz al ghișeelor, spunând dumneaei că principala sursă de trafic este reprezentată de cei care au treabă pe la instituțiile statului: s-a gândit vreodată această blondă că ar fi mai ieftină informatizarea acestor anacronici mamuți administrativi și lucrul on line? Ca o curiozitate, am vrea să știm pe ce studiu se bazează părerea doamnei cu pricina - sau este o opinie personală din categoria celor emise de mulguța vasilescu despre revoluția fiscală?

   Am mai aflat că primăria are de gând să pună la plată șoferii care parchează pe prima bandă sau pe trotuar nu amendând imbecilii care blochează atât traficul auto cât și pe cel pietonal ci, cerându-le să plătească ... parcarea! Așadar, nici gând să găsească luminatele minți blonde soluții pentru parcări și descongestionarea traficului: în schimb, aceleași blonde și inepte personaje se gândesc să ceară bani pentru folosirea incorectă a carosabilului sau trotuarului, părând a fi aceasta cea mai bună soluție din lume!
   Observați vă rog că după ce madama cu firea trage spitalul municipal spre pandelizatu-i Voluntari, continuă să-și facă mendrele prin interdicții de circulație  sau acceptarea stării de fapt și nici nu se gândește să găsească o adevărată rezolvare a problemelor! Cât despre problema spitalului municipal la Voluntari, asta nu este decât o repetare a prostiilor numite serviciul de pașapoarte în nordul orașului, serviciul de înmatriculări auto în nordul orașului, etc, etc: în puțina lor minte orașul se rezumă la locurile prin care-și plimbă mutrele și atât!

   Ω

   Din nou se dovedește că orașul este prost organizat și administrat, se vede cu ochiul liber că Bucureștiul se dezvoltă haotic, că fiecare sector trage numai pentru el, că nu seamănă nici indicatoarele între ele, că drumurile sunt diferite ca stare și curățenie, că școlile au regim diferit: împărații din sectoare nu ar trebui să cedeze locul unei organizări de tipul Paris-ului? Sau partidele ar pierde prea mult?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu