Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 februarie 2018

Mai este necesar udemere-ul?

   Scena politică românească este uni-polarizată: fosta stângă, declarată și astăzi astfel dar ducând o politică numai de ea știută, este singura forță reală între organizațiile de tip politic de la noi.

   Dreapta, în imposibilitatea de coagulare, este fărâmițată între grupuri care nu sunt real de dreapta ci sunt contra stângii la care ar adera imediat ce li s-ar propune. Un partid bazat pe hăhăieli nu poate avea decât soarta defunctelor pd și pd-l iar uniunea salvatoare de București și Românie și-a atins deja limitele și posibilitățile. Liberalii, după o agonizantă perioadă gorghiu, nu reușesc să facă mare brânză nici cu romanțiosul cântăreț de romanțe care nici măcar nu pare a încerca să schimbe ceva.

   Minoritățile naționale, un anacronism dăunător în parlament, votează prin tradiție cu puterea indiferent cine este aceasta și dă loc de deputat multor neica nimeni din sânul unor minorități de care mulți nici n-am auzit, oameni care sunt aleși cu un număr exorbitant de voturi: cel ce reprezintă rutenii din România a primit cu totul circa ... 5000 de voturi! Și așa sunt 18 parlamentari, cel cu cele mai multe voturi primite fiind reprezentantul germanilor cu nici 40.000! De ce norma de reprezentare are o altă „normă” în cadrul minorităților nu știm, de ce minoritățile sunt încurajate să rămână minorități din toate punctele de vedere iarăși nu știm, de ce maghiarii sunt altfel de minoritate din nou nu pricepem!
   Statul român, din dorința de a arăta cât de flexibili și deschiși la minte sunt românii, aplică după o sută de ani prevederile desuetului tratat de la Trianon, uitând că între timp lucrurile s-au schimbat radical: în loc să dea minorităților autonomie culturală extinsă, maximă chiar dar să le ceară să fie cetățeni români cu toate drepturile și îndatoririle unui asemenea cetățean, în loc să le dea dreptul de a-și folosi limba ÎN PARTICULAR și de a învăța ÎN LIMBA MINORITĂȚII ÎN PRIVAT, creează doritorilor false privilegii, îngreunând astfel integrarea lor în societatea românească. Să nu uităm că Grecia (și este doar un exemplu) nu recunoaște minoritățile, deși are din belșug: ați auzit de scandaluri interetnice acolo? Nu cred!

   Însă marea problemă o constituie udemere-ul, această asociație sau organizație căreia Bucureștiul i-a dat dreptul de a izola cel puțin două județe de restul țării! În special în Harghita și Covasna dar și într-o bună parte din Mureș, cetățenii sunt ai udemere-ului sau nu există! Politica pe care statul român a încurajat-o în ceea ce privește udemere-ul a dus la învățământ în limba maghiară, a dus la justiție în limba maghiară, a dus la comerț în limba maghiară, rezultatul fiind o sărăcie cruntă a zonei care, chiar dacă ar produce cei mai buni specialiști din lume, i-ar produce vorbitori de limbă maghiară într-o mare de vorbitori de limbă română! Aceleași bâlbe au generat omorurile din anii `90, aceeași politică imbecilă i-a permis unui vc tudor să povestească într-o fițuică de tristă amintire cum jucau ungurii fotbal cu capul unui român, etc, etc! 
   Proastă politică a ales România, dăunătoare chiar!

Am mai spus și cu altă ocazie: udemere-ul își face propriul joc, are propriile interese și nu face cu adevărat opoziție nici nu reprezintă la nivel central interesele minorității maghiare, comportându-se ca o prostituată bătrână care nu mai are succes, drept care așteaptă cu nerăbdare să fie plătită de cineva: udemere-ul, această formațiune anacronică, stă cu mâna întinsă, gata s-o ridice (mâna) alături de (ori)cine plătește - este timpul dispariției organizațiilor pe baze etnice, este timpul intrării în normal! Dacă nu credeți că ar fi un lucru bun, priviți Catalonia și ce se întâmplă acolo: nu vă bucurați de lipsa de reacție a UE, ceea ce se face în cazul Spaniei nu cred să se poată face și în cazul României!

   Interesele etnicilor maghiari din România ar trebui să fie de natură pur economică, iar pentru asta ar trebui să vorbească românește și să se poată angaja oriunde pe teritoriul țării: Ungaria nu poate oferi atâtea locuri de muncă pentru alogeni! Tocmai așa zișii lor reprezentanți politici grupați în udemere împiedică dezvoltarea firească a lucrurilor și mențin în continuare o permanentă stare de tensiune interetnică: dacă vor libertate, dacă vor cultură, dacă vor bunăstare, este suficient să se integreze în societatea românească, luând dreptul unor pseudo reprezentanți de a vorbi în numele lor (n-ar deranja pe nimeni din restul României că la Ciuc se mănâncă csabai și se cântă csardas ori se recită din Petőfi Sándor, ba chiar ar fi privit ca un lucru normal și neostentativ)!
   Paradoxal este că udemere-ul apără și „drepturile” secuilor, care secui nu sunt maghiari, iar povestea cu ținutul secuiesc este numai un exemplu de tensiune interetnică artificial menținută!

   Ω

   Este în interesul nostru, al tuturor, ca reprezentanții politici al minorităților pompos numite naționale să-și piardă privilegiile și să devină cetățeni români cât mai onești cu putință!
ÎN CAZ CONTRAR, AR TREBUI SĂ CEREM REPREZENTARE 
ȘI PENTRU MINORITĂȚILE NAȚIONALE ...
SEXUALE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu