Faceți căutări pe acest blog

vineri, 2 martie 2018

Dragă Opoziție

   Îți scriu, pentru că am impresia că dormi și că cineva trebuie să te trezească ...
   Dragă Opoziție, fă ceva! Nu ca tudorelul lui dragnea, fă ceva bun și bine, fă ce trebuie să faci!
   Dragă Opoziție, trezește-te! Nu vei putea face nimic adormită și dezbinată! Lasă la o parte orgoliile de doi bani și mofturile de politicieni versați, lasă la o parte ideile preconcepute, lasă la o parte prostiile învățate pe la cursurile distribuitoare de cartoane colorate și apucă-te de treabă!
   Dragă Opoziție, dacă nu te trezești, dacă nu te unești, dacă nu te urnești, la următoarele alegeri nici nu vei mai exista! Nu te amăgi cu așteptarea campaniei electorale: este scurtă și nu ai mijloacele pesede-ului, este adresată cui nu vrea să asculte, este făcută special pentru cei dispuși să se vândă pe promisiuni fără susținere! 
   Dragă Opoziție, unește-te și pornește în țară cu explicații, spune-le oamenilor adevărul, demonstrează că pesede-ul îi minte: discursurile din parlament nu ajung la populație, iar logoreea doctă nu face doi bani în fața cui vorbește numai cu dezacorduri!
   Dragă Opoziție, câțiva îi apreciază pe Liiceanu sau Patapievici, dar cei mai mulți îi urăsc visceral pentru că nu le înțeleg discursul: așadar, lasă-i pe cei mai sus pomeniți în pace (ei sunt deja convinși) și încearcă să-i convingi pe consumatorii de manele, grătare, bere și fotbal - ăștia sunt electoratul, nu scriitorii și academicienii!
   Dragă Opoziție, în baza numărului de parlamentari pe care încă îi mai ai acum, formează un guvern virtual, un guvern care ar putea prelua conducerea și mâine dacă ar avea posibilitatea! Spune oamenilor din toată țara ce ai face dacă ai veni la putere! Explică-le lor, votanților, cum stă treaba cu economia și cu creșterile de pensii și salarii în mod pur administrativ! Mergi din ușă în ușă și din om în om și povestește cum este cu pensiile speciale și cât rău fac ele! Spune-le oamenilor că ai de gând să scoți numirile politice în afara legii și că vrei să creezi un sistem unic de angajare pe bază de concurs: declară că vrei să înlocuiești 
PLUTOCRAȚIA cu MERITOCRAȚIA!
   Dragă Opoziție, fă dracului ceva că altfel ne mutăm toți în Teleorman și ne apucăm de politică!
   Dragă Opoziție, apucă-te de muncă și încearcă să deschizi ochii românilor: uniți puteți avea o șansă (mică) la următoarele alegeri, dezbinați ca acum nu veți lua nici 10% fiecare!
   Dragă Opoziție, încearcă să înțelegi că 
DIVIDE ET IMPERA
este și astăzi și întotdeauna de actualitate!
   Dragă Opoziție, nu te mai pierde în rahaturi, lasă dracului unirea cu Basarabia (îi vine și ei rândul!) și glumele lui madame Șișirău, nu mai pierdeți timpul prin ședințe sterile, nu vă mai aplaudați între voi și ieșiți la munca de jos!

   Dragă Opoziție, învață de la președintele Iohannis să faci opoziție, fii vizibilă, fii înfiptă! 
   Sunteți trei partiduțe mari și late, fără putere, fără viziune și fără viitor: creați o uniune, condusă (eventual) de un triumvirat, lucrați la unison, fixați-vă aceleași ținte și urmăriți-le împreună! 
   Fiți cinstiți și muncitori, deschiși, prezentați de pe acum publicului o listă a ceea ce doriți să realizați în cazul în care veți prelua puterea! 
   Susțineți candidați unici!
   Renunțați la oamenii mult prea cunoscuți și cu un prost renume!
   Nu vă chinuiți să arătați cu degetul greșelile puterii, va fi timp în campania electorală, după ce cetățenii vor pricepe ce vreți și ce puteți face!
   Dragă Opoziție, 
MARȘ LA MUNCĂ!

   Ω

   Dacă opoziția se complace în continuare în situația de acum, înseamnă că face 
OPOZIȚIE DE FAȚADĂ ȘI ATÂT!
   Dacă opoziția nu mișcă de pe acum, este o speranță moartă!
   Așadar, 
LA MUNCĂ, LA MUNCĂ, LA MUNCĂ!
Numai și numai așa poți rămâne 
Opoziție 
și nu te vei transforma în 
o POZIȚIE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu