Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 martie 2018

Subtilități cazone


   Iată că numirile politice dau roade neașteptate, astfel că jandarmeria s-a apucat să dea amenzi pentru contra pesede! 
   A început timid cu o amendă test pe FB și, dacă nimeni nu a făcut scandal cu adevărat, a extins sistemul!
   Cineva, vreun comandant, i-a spus ministrului de interne „lăsați doamna dan că-i rezolvăm noi”, iar acum respectivul a început să acumuleze bile albe în tabelul pesede-ului: jandarmeria dă amenzi în stânga și în dreapta, iar media românească tace paralizată, uitând că
DREPTUL LA LIBERĂ EXPRIMARE
NU TREBUIE DOAR DECLARAT
CI ȘI EXERCITAT!
   Ne-am umplut de telenovele turcești și de meciuri de fotbal de divizia „ț” iar lucrurile cu adevărat importante refuzăm să le băgăm în seamnă: probabil din această cauză este CNA-ul atât de liniștit!
   Acum, pentru că veni vorba, unii au vorbit despre prostia jandarmilor de a amenda pentru scandări anti pesede un SURDO MUT, dar dincolo de hilarul situației au refuzat să sape, așa că ne-au lăsat nouă plăcerea: jandarmeria a amendat la congresul extraordinar al pesede FIX 50 de persoane!
   De ce 50 și nu 49?
   Sau 51?
   Pentru că sunt ordonați, le place disciplina iar ordinul dat presupun verbal a fost „dați și voi vreo 50 de amenzi”: nu „vreo 49”, nu „vreo 51”! 
   Clar? 
   Clar, să trăiți!
   Tendința este evidentă, amendăm oamenii cu sume care să-i ardă (în cazul de față 2.000 de lei) și cetățenii care au dreptul să-și exprime liber părerile se vor teme să mai vină la manifestații! Notați vă rog că se mulțumesc să filmeze manifestanții, pentru ca apoi să-i culeagă din mulțime pe cei despre care au oarece date! Unde este constatarea contravenției sau infracțiunii, unde este siguranța că omul nu era pur și simplu în trecere sau suporter pesede? Păi ... nu este!
   Așadar, mesajul este clar:
VOI IEȘIȚI LA MANIFESTAȚII
„ÎN CONTRA LU ȘEFU”,
NOI VĂ ARDEM LA BUZUNARE!”
   Este interesant că jandarmeria nu a reacționat la „ieși afară javră ordinară” și nici la masele de oameni ai muncii pensionați și aduși cu autobuzele la Palatul Cotroceni: subtilitate cazonă!

   Dacă vor avea și justiția, așa cum luptă căruțașul de la comisia parlamentară, dictatura lui dragnea și a acoliților lui va fi instaurată pe mulți ani de acum încolo!

   Vrem nu vrem, partidul aflat la putere în actualul parlament a început campania electorală: că vrem noi sau nu, el dă în stânga și în dreapta măriri de salarii, concedii gratuite în număr nelimitat, prime și pensii speciale! De unde le-o da pe toate, nu mă duce capul, pentru că banii de investiții deja nu mai există!
   Dar asta nu contează, pesede-ul își face aliați, mai exact îi plătește în avans, în speranța că nu vor uita și, atunci când va trebui vor pune deștu` unde trebuie! Faptul că asta este politica partidului și că nu-i interesează altceva este dovedit și de răspunsurile repetate din categoria „voi care-i omorâți pe negri”, adică la orice critică primită, ei răspund numai amintind că în urmă cu o sută de ani, un guvern ne-pesede a făcut tăieri de venituri și cheltuieli: nu au de gând să spună de ce au fost necesare tăierile în plină criză și nici dacă au avut un efect benefic sau nu, ei doar dau din gură și știu că este suficient, pentru că electoratul pesede a fost crescut să țină minte de la mic până la gură!
   Trist este că toate pensiile și salariile, concediile și primele, pesede-ul le dă din banii amendaților celor ce le aplică amenzile:
ASTA DA DEMOCRAȚIE!

 Ω 

   Singura speranță rămasă în România este ca tocmai justiția să se apere și să facă dreptate, finalizând dosare care trenează de ceva timp și trimițând la răcorire mințile pesediste înfierbântate.
   Vrem un Putin românesc?
   Noi poate nu, dar el da!
  

Un comentariu: