Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 aprilie 2018

Film de groază

   Am înțeles că medicii vor fi mai bine plătiți!
   Foarte bine!
   Am înțeles că și ceilalți care concură la actul medical vor fi mult mai bine plătiți!
   Iarăși foarte bine!
   Dar ...
   Dar dacă dom` doctor n-are nici o aspirină să-ți dea, ce rost mai are salariul uriaș?

   Ei bine, a propos de salarii, am glumit: cei mai mulți nu merită nici să fie angajați și cu atât mai puțin plătiți - cel puțin după ce am pățit la spitalul Sf. Ioan din București ...
   Am avut de-a face cu acest spital din motive de urgență de trei ori în ultimele șase luni; de fiecare dată am fost prezent însoțind bolnavul, deci vorbesc din văzute și trăite, nu din auzite!
   Dar să n-o mai lungesc ...
   După ce intri în curtea zisei bolnițe, dacă scapi de gropile antitanc presărate pe drumul ambulanțelor care totuși TRANSPORTĂ BOLNAVI, ajungi la UPU: de aici ești preluat la un moment dat de cineva (nu vă luați după timpii de așteptare frumos notați pe culori, că ăia sunt dintr-un alt film) și dat pe mâna unei alte persoane foarte plictisite! Iată însă la ce am asistat personal ...
1) În toamna trecută, am ajuns aici însoțind o persoană care nu se simțea bine: medicul care a văzut-o a conchis pe dată că are o combinație rară de holeră, ciumă bubonică, ebola și gâlci, drept care NE-A TRIMIS LA SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE! Am întrebat cum o să ajungem, că nu avem mașină și, dacă este atât de contagioasă persoana ... toți au ridicat din umeri și ne-au întors spatele! Deci puteam pleca cu transportul public cu o bombă a bolilor contagioase! Din fericire, mașina era în parcare, așa că am ajuns rapid și sigur la Babeș, acolo unde medicii s-au strâmbat de râs la citirea diagnosticului pus de „colegul” (de fapt colega) lor: am aflat astfel că era o banală viroză, tratată scurt cu câteva „buline” luate de la orice farmacie!
2) O persoană tânără de 82 de ani s-a simțit rău: la 82 de ani lucrul este absolut firesc, este de înțeles! Respectiva persoană a stat la urgența zisei bolnițe mai mult de cinci (5) ore pentru a afla că ... nu are nimic! Nu există milă sau îngrijorare pentru bolnav, trei din cele cinci ore au fost consumate așteptând să vină un medic să-l consulte! Comportamentul rspectivului medic a fost cel puțin brutal (bătrânul mai avea dureri la două zile după tușeul rectal asemănător unui viol aplicat de zisul medic)! 
3) Ortopedia este o oaie de muls în acest spital: dacă nu ai o urgență (câteodată chiar și pentru urgențe) NU EXISTĂ FILM LA RADIOLOGIE! Și nu poți fi consultat în policlinică dacă nu ai programare și bilet de trimitere de la medicul de familie! Mă întreb ce rost mai are cardul de sănătate și cum poți face programare la ORTOPEDIE (EVENTUAL CU UN PICIOR RUPT) dacă la telefon nu răspunde nimeni niciodată! Apoi, dacă apuci să intri, consultația nu se poate desfășura în bune condiții decât dacă ai o radiografie: nu contează a cui, poate fi și a bunicii, totul este să te duci la secția de radiologie, să primești un bon, să cobori la subsol, să stai la coadă la casierie (dacă o găsești - este vis a vis de atelierul mecanic), să plătești cât scrie pe hârtiuță, să te întorci, să prezinți chitanța unei asistente, ea să te treacă pe un catastif și apoi să aștepți să fii strigat să intri la radiologie unde este folosit un aparat pe care Wilhelm Conrad Röntgen l-ar recunoaște cu siguranță; mai urmează doar așteptarea pentru developarea filmului și primirea lui! Te întorci așadar cu radiografia la medicul care nici nu se apropie de tine și-ți vorbește cu o scârbă de crezi că ai ciungă-n păr: asta dacă ai noroc și nu pleacă de la program cu cel puțin cinci (5) ore mai devreme, așa cum s-a întâmplat în după amiaza zilei de 3 aprilie anul curent - dar simți că ai și noroc în viață ... dacă ai făcut radiografia cu plată, nu mai este necesar biletul de trimitere de la medicul de familie (îl înlocuiește?)!

   În rest, spitalul are un spațiu ocupat de firma gral medical care face analize contracost, de firma eureka, firmă care face (ați ghicit) diverse proceduri și analize contracost, o farmacie sensiblu care îți asigură tot ceea ce nu are spitalul bineînțeles contracost, etc, etc (tot contracost)!

   Ω

   Mă gândesc cu groază ce o fi printr-un fund de țară dacă în București este așa! În tot spitalul, dar absolut în tot spitalul, un singur lucru merge cum trebuie:
GÂNDACII CÂT DEGETUL CARE ZBURDĂ NESTINGHERIȚI PE HOLURILE „IGIENIZATE” DE O FIRMĂ (ați ghicit)
PRIVATĂ!
   Așadar, dacă vreți senzații tari, vă recomand acest Dracula Park: 
dar numai dacă sunteți tari de inimă!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu