Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 aprilie 2018

Sporul ca un morcov

   Se plâng unii angajați ai statului că iau bani mai puțini și noi îi credem.
   Se plâng aceiași că au fost păcăliți să voteze pesede-ul și că acum nu ar mai face-o și noi acum nu-i credem.
   Se plâng tot ei/ele că n-au știut, că n-au crezut, că n-au bănuit și noi îi întrebăm dacă nu s-au gândit de unde mama dracului va scoate guvernul Teleormaniei banii pe care i-a promis în plus!

   Dacă suntem calmi și nu ne bucurăm de țeapa trasă propriilor votanți, putem înțelege mult mai multe din aceste sordide tragedii de mahala: în primul rând, încercăm să nu ne gândim la cât de mândri și plini de ai ar fi fost respectivii dacă minciuna pesede-ului nu ar fi fost ca de obicei o minciună; apoi, nu au fost păcăliți să voteze partidul teleormăneanului ci, oricum l-ar fi votat din obișnuință, așa cum au tot făcut-o până acum; în final, simplul fapt că se plâng că nu au știut că nu vor fi bani demonstrează cine votează pesede-ul din reflex necondiționat precum câinele lui Pavlov!

   Să ne fie clar, cei/cele care acum se dau cu capul de pereți, sunt aceiași/aceleași care nu-ți dau o aspirină până nu bagi mâna în buzunar, 
nu-ți schimbă cearceaful dacă nu faci același gest și te trimit pe tine sau familia să cumperi medicamentele și materialele pe care spitalul ar fi trebuit să le aibă dar nu le-a cumpărat pentru că a băgat banii în salarii! Nu mă puteți contrazice, știți bine că ăsta este adevărul și că nivelul lor de compasiune față de bolnav nu mai este de multă vreme zero (0) ci a devenit negativ!

   Așadar, să ne fie milă de ei/ele?
   Din contră, să râdem de prostia făcută de ei/ele? 
   Sau să le dăm o explicație cu toate că știm că o vor uita imediat ce pesede-ul le va promite o altă minciună gogonată? 
   Eu zic ca pentru moment să le dăm explicația, urmând ca mai târziu să alegem între râs și plâns:
pesede-UL ȘMECHER NU A MĂRIT REAL SALARIILE ȘI A LĂSAT
CÂȘTIGUL SALARIAL PE SEAMA SPORURILOR PENTRU CĂ ÎN
TIMP CE SALARIUL SUNT OBLIGAȚI SĂ-L DEA, SPORURILE NU 
MAI SUNT O OBLIGAȚIE, DREPT CARE LE VOR DA CUI FACE FRUMOS!

SPORURILE DIN SĂNĂTATE SUNT CA MORCOVUL LEGAT CU SFOARĂ ÎN
FAȚA MĂGARULUI CARE FUGE CA PROSTUL DUPĂ EL
DUCÂNDU-ȘI ASTFEL ÎN CÂRCĂ POVARA! 

   Ω

   Cine-i aici măgarul, morcovul și opresorul-povară, îi lăsăm pe angajații care stau la stat să hotărască după o matură chibzuință!
   P.S. Și despre esența sporului morcov și puterea celor care-i plătesc pot chibzui bugetarii ... dar nu prea mult, că o simplă promisiune îi va face imediat să uite ce cred acum că au înțeles!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu