Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 iunie 2018

Ce e tâmpit, nu piere!

   Sătui de politică, ne-am uitat în această dimineață la știrile generale de la proTV. Aceeași blondă, același Busuioc, aceleași glume, aceleași reportaje inepte din țară, aceleași „știri” de pe YouTube ... Când tocmai mă gândeam cu destulă silă la prostiile scrise (din nou) la bacalaureat, îmi cad ochii pe scrisul din bandă: s-a jucat un meci la Nijnîi Novgorod! Că ar fi putut fi NijnÂi Novgorod este una, dar că orașul (fost Gorki în cinstea fiului urbei, Maxim) are un nume tradițional în limba română (anume NIJNI!) este alta și ține de lipsa unui minim de cultură generală! Apoi, am aflat cum se face la emisiunea lui buhnici reclamă deloc mascată unui produs de import dar am mai aflat și că engleza va lua locul limbii materne: același buhnici „ZBOARĂ DRONA” de parcă ar fi cel mai firesc lucru din lume: și ca să priceapă și el, deșteptul de serviciu, îi spunem că expresia „a zbura (avionul, drona, piatra, mingea)” NU FACE SENS! După o bâlbâială penibilă a blondei (îi doresc cel puțin tripleți, să stea cât mai mult timp departe de post!) am aflat cum este la all inclusive în România, adică am ascultat din nou reclamă, parcă mai bine mascată, dar tot reclamă, combinată cu mândria națională de a spune LITORALUL 
NOSTRU! Este interesant că televiziunile se interesează atât de mult de litoral, deși nu este al nostru ci al celor care au avut acces la privatizarea de pomană din anii 1990 și ceva.
   Rubrica sport în sine este o lume, una de prost gust, dar o lume, cu aceleași știri inepte luate gratuit de pe același YouTube, cu același interes bolnăvicios pentru can-can de proastă calitate și vulgaritate la orice oră, cu sport puțin și, atunci când este, cu fotbal și ceva tenis de câmp: este interesant faptul că dacă nu pot fi descoperite „succese” românești, atunci ne este arătat un copil de opt ani care s-a tatuat (bravo lui, adică ...), o borfetă de prin patul vreunei vedete, un accident la curse/schi/alpinism, etc, etc.
   Între două „știri”, oamenii de media (!?!?!) ai postului (unde-s cei de la începuturi?), fac loc și moțiunii de cenzură și, fără nici o analiză, fără cap și fără coadă, în căutarea aceleiași rezolvări facile a scopului emisiunii, ne-o arată pe dăncica stâlcind din nou un nume bine cunoscut: 
- de când mai este asta o știre?
- râd de paiul din ochiul altuia!
- ei sunt la fel de tari ca dăncica, pentru că sunt oameni de meserie, în timp ce primul ministru nu a pretins niciodată că ar fi altceva decât o fată simplă și ... de la țară!

   Ω

   Se va schimba ceva la proTV și în celelalte televiziuni?
   Nu, pentru că cenea-ul este o sinecură la ordin de sus, pentru că nu contează decât banii din publicitate și pentru că fără „educația” TV ar rămâne fără știrile despre bătăuși, violatori, tâlhari, etc, etc!
PROBLEMA ESTE PENTRU MINE ALTA:
LA CE SĂ MĂ UIT?
CĂ SUNT TOATE LA FEL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu