Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 iunie 2018

Ce trebuie cerut?

   Și ieri oamenii au cerut: demisia lui dragnea, renunțarea la unele modificări de legi, demisia dăncicăi, etc, etc. Manifestațiile sunt de regulă pigmentate cu sloganuri care spun multe celor care le citesc, puterea având grijă ca fiecare grup să aibă semne distinctive (ca să nu se piardă!), opoziția dând liber la inspirație, aducând în fața noastră adevărate probe de umor inteligent (ceea ce puterii îi lipsește se pare cu desăvârșire)!
   Toate acestea au intrat în cotidian ca lenea lui Messi la națională sau inteligența lui Mutu în relațiile cu ospătarii. Așadar, dincolo de glumițele foarte inteligente, de scandările deștepte, de imnul național cântat deja în exces, ce ar trebui să ceară manifestanții? 
   Chiar se rezumă totul la unele demisii?
   Chiar trebuie manifestații pentru fiecare absurditate legislativă în parte?
   Nu ar fi mai simplu să cerem ca în CONSTITUȚIE să se stipuleze că nu sunt permise privilegiile de nici un fel pentru cetățenii români?
   Sau că nu poți ocupa o funcție în aparatul de stat (aleasă sau numită) cu, să zicem, mai mult de cinci condamnări penale definitive?
   Sau că orice creștere salarială votată de parlament nu poate intra în vigoare decât la jumătatea următoarei legislaturi?
   Sau că părăsirea partidului de către un ales ajuns în parlament duce automat la excluderea lui dintre aleși și înlocuirea cu următorul pe listă?
   Sau obligația parlamentului de a APLICA prin legi într-un termen strict votul popular în cazul referendumurilor? 
   Sau respectarea principiului contributivității și interzicerea pensiilor paralele și stabilirea salariilor pe baza competenței în funcție și nu doar pentru funcție?

   În țară s-au creat inegalități mult mai mari decât pe vremea lui ceaușescu, s-au cerut și acordat privilegii pe lângă care prostiile lui dragnea cu insula Belina sau altele asemenea sunt o glumă: soluția este să cerem suprimarea acestora și instaurarea domniei legii în locul domniei oamenilor!   

   Ω

   Trebuie renunțat la cazurile particulare, pentru că în timp ce mulțimea îi cere capul lui dragnea, familia cozma din Prahova își vede liniștită de treburi și pare a-și aranja apele!
DACĂ VOM CONTINUA SĂ CEREM PUNCTUAL
VOM PIERDE SIGUR!
DACĂ VOM CERE RESPECTAREA UNOR PRINCIPII,
EXISTĂ O ȘANSĂ DE CÂȘTIG!
NU UITAȚI: 
NICI OPOZIȚIA NU-I MAI BREAZĂ, 
ARE ȘI EA ATÂRNĂTORII EI CARE ABIA AȘTEAPTĂ SĂ ROADĂ UN CIOLAN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu