Faceți căutări pe acest blog

luni, 11 iunie 2018

Entr`acte: Totul în grădină (sau în Piață?)

   Am preferat o reprezentație de teatru teatrului reprezentației pesediste, așa că, pentru a fi în spiritul manifestației, am ales „Teatrul de comedie”! A contribuit la asta cronica bună a spectacolului, cât și laudele aduse unei anume interpretări juvenile: așadar, în locul televiziunilor de știri partinice sau potrivnice, am preferat scena!
   Câteva cuvinte despre piesă în sine: „Totul în grădină” începe ca o piesă bulevardieră clasică, cu umor subțire, forțat și din loc în loc vulgar. Continuă printr-o întâmplare absurdă și comică, pentru a sfârși în notă tragică! Nu, nu tragi-comică, doar tragică!
   De fapt nu este rău, ba chiar este bine!
   Jocul, inclusiv cel juvenil a cam lăsat de dorit: ușor strident, suficient, cu un aer de cămin cultural - chiar lasă de dorit!
   De remarcat Jack (Dragoș Huluba), singurul care nu și-a dus rolul și jocul în zone ... deranjante!

   La total general, un spectacol destul de agreabil, cu un final neașteptat, descifrat printre luminile și apelurile telefoanelor mobile!

   Ω

   Eu m-am dus la teatru pentru puțin amuzament, în timp ce VIAȚA avea grijă de noi, ținându-ne într-o veșnică tragicomedie lacrimogenă:
așa, așa, așa sau așa!
   Și a fost și gratis tot circul ...
   P.S.1 Acesta a fost răspunsul corect la chinul amărâților aduși pe sus din țară: vai de ei săracii cu duhul și de noi săracii conduși de săracii cu duhul, cei care au calitatea cantității!
   P.S.2 Piesa seamănă izbitor cu ce s-a întâmplat în piață, cu condiția să înlocuiți GRĂDINA cu PIAȚA VICTORIEI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu