Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 iunie 2018

În spatele știrii din România neo ceaușistă

   Astăzi, conform știrilor, ar trebui să se discute și să se voteze o moțiune de cenzură și, pentru că știrea aceasta este de fapt fără valoare, este cazul să încercăm să vedem ce se ascunde valoros în spatele unor știri ...
   Am aflat de exemplu că premierul încă dăncilă uită numele celor cu care stă de vorbă: nu ne mirăm, pentru că la deja uitatul meeting pesede a demonstrat că nu știe nici măcar să aprindă lanterna de pe propriul telefon (dragnea i-a făcut semn să ridice mâinile chiar și cu telefonul stins!), același telefon pe care-l ținea în mână la Pitești și pe care nu știa că-l are la ea în timp ce o suna președintele României să o roage să nu mai lase fetițele să facă gimnastică pe asfalt! Așadar, nu ne miră ce se ascunde în spatele știrilor cu dăncilă: poate doar câștigarea procesului cu PAVIANU` de către CTP urmare a vitezei de necrezut a consiliului antidiscriminare!

   Într-o notă serioasă, ar trebui să vorbim despre întâmplarea oribilă din Timiș, cea în care doi adolescenți au omorât un taximetrist: monstruos eveniment, nimic de spus, dar ...
   Dar taximetristul avea ... 77 de ani! 
   Știu că nu ăsta a fost motivul deși a fost un factor favorizant, cei doi viteji alegând să atace un bătrân probabil aproape neputincios! Asta ridică o altă problemă: am văzut în ultima vreme foarte mulți taximetriști foarte în vârstă, mult prea mulți bătrâni la volanul unor mașini galbene și, ca șofer ce sunt, pot spune că mulți dintre ei nu sunt de pe lumea asta: nu se asigură, nu dau prioritate, nu știu ce se întâmplă în jurul lor, se mișcă foarte încet (presupun că problemele cu vederea, auzul și/sau reflexele diminuate sunt la ordinea zilei la asemenea vârste)! Așadar, întreb și eu: ce mai caută oamenii ăștia nu să conducă un taxi în care pun în pericol pe lângă viața lor și pe a clienților, ci în trafic? De ce mai conduc? Cu ce frecvență li se cere controlul medical? De ce nu descurajează poliția asemenea practici periculoase? Pensia mică după o viață de muncă nu le dă dreptul să omoare pe altcineva în trafic! Sau le dă?

   Ministrul apărării a dat un interviu pentru AP, interviu în care a spus că România este permanent agresată în diferite moduri de către Rusia: înțelegem de aici cât de idioți sunt oamenii politici români, dacă se luptă pentru o putere iluzorie în timp ce crocodilul este gata să ne înghită! Așadar, votul trebuie dat altfel!

   Banca Mondială a făcut public un raport, în care spune că populația României o duce bine în medie, dar că peste 25% dintre conaționalii noștri trăiesc sub limita sărăciei (sub 5,5$/zi): un calcul simplu ne arată că, în situația în care la noi clasa medie nu prea există, oamenii sunt mulțumiți că au ales un hoț să-i conducă, unul de-al lor, pe care-l știu, îl prețuiesc și cu care se mândresc! Același raport mai spune că sărăcia în mediul rural este GENERALIZATĂ și cu o rată dublă față și de Bulgaria: 1907? Din nou?

   Știrile despre diferite examene ne sunt foarte dragi și le urmărim din două motive: 
primul, ca să vedem cine râde mai tare de greșelile candidaților (cei ce mănâncă litere și cuvinte sau cei care fac dezacorduri)
al doilea, să vedem ce se mai poartă pe „centură”, pentru că multe candidate așa arată!
   Despre băieți, numai de bine: pe ei școala nu-i doare nici în ..., că doar modelele lor se numesc beeecali, dăncilă, Băluță, Salam, etc, etc.

   Aflăm că reclama la Transavia (Domnilor, treziți-vă!) este virală pe internet și asta ne-a mai dat o speranță: am priceput că nu toți candidații la bacalaureat au probleme de analfabetism funcțional, deși cu profesori ca dăncilă, așa m-aș aștepta!

   În aceeași categorie se poate înscrie și concedierea lui Dragoș Pătraru de la tvR: nu mă dau în vânt după stilul personajului, dar de multe ori a spus niște adevăruri! Din nou înțelegem (ca în cazul de mai sus) că ordinul politic face din nou furori în România neo ceaușistă!

   O altă știre spune că este greu pentru românii de peste 45 de ani să-și găsească de lucru: dacă facem un calcul sumar, 45 de ani înseamnă jumătatea vârstei angajatului standard din statul român: așadar, firmele nu vor oameni cu experiență, ci tineri pe care să-i plătească cu salariul minim și să-i „șutuiască” în câteva luni! Nu vede nimeni ... din nou!

   O altă știre îmi trece pe la urechi și-mi vorbește despre reacția lui bagâdea la o întâmplare de acum șase luni de la proTV: reacție grobiană, rudimentară, sigură de protecția cenea-ului! Dar, în spatele acestui tip (căci la antene este deja un tip, un gen în sine) de știre și de comportament, nu stă oare modul în care se face jurnalism în România? Nu se află așa zisa nevoie de „audiență”, cea care calcă în picioare orice normă de bun simț, de bună creștere, de obraz sau de șapte anișori de acasă?

   O știre economică de această dată, ne pune pe gânduri: compania care a făcut reclamele (bune de altfel) pentru CEC Bank a pierdut contractul cu clientul (reziliat unilateral și fără explicații de către CEC!) imediat ce acesta (compania de publicitate) a anunțat că susține manifestațiile anti pesede! Reacția poate părea normală în cazul unei bănci DE STAT, cu un șef plătit cu 30.000 €/lună (!!!), dar eu cred că tot trebuie să ne îngrijoreze, iar postul acela cu venit dolofan ar cam trebui scos la concurs!

   Ascult tineri absolvenți de liceu, ascult politicieni, ascult bătrâni și înțeleg că România nu este cea din reclama de mai sus, ci ASTA!

   Ω

   Distracție plăcută!
   Pe cine mai interesează moțiunea de cenzură sau că suntem conduși de hoți?
   Săracii ... de noi!

   P.S. Reacția unei jucătoare de tenis de câmp, o oarecare buzunărescu sau cam așa ceva, reacție de ușa cortului, cu înjurături, rachete izbite de pământ, crize de nervi și de isterie, nu ne spune nouă că respectiva are o educație suficient de precară încât o convinge că îmbrăcându-te în roz devii automat O DOAMNĂ? Ba da, sunt sigur!

   Concluzia este una singură: dincolo de orice ni se spune se află a mulțime de lucruri nespuse, totul este să înțelegem ce nu ni se spune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu