Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 iunie 2018

QUI PRODEST?

   Da, cui folosește acțiunea de astăzi a opoziției?
   Am spus de mai multe ori că a fi în parlament nu înseamnă că ești și om politic, iar acest lucru se demonstrează acum, în momentul în care opoziția ridică la fileul pesede-ului o moțiune de cenzură! Așadar:

CUI FOLOSEȘTE?

   În momentul în care pesede-ul se simte înghesuit, în momentul în care în țară manifestațiile sunt din ce în ce mai consistente iar în București au devenit o obișnuință, în momentul în care partidul în încercarea disperată de a-și apăra șeful face greșeli peste greșeli și din ce în ce mai mari, în situația în care mulți votanți pesede încep să regrete (din diverse motive) votul dat lor, în situația în care în partid lucrurile sunt atât de roz încât conducerea nu are curaj să-și lase parlamentarii să voteze (sunt posibile trădări?), într-o asemenea situație în care lăsat în voia lui și cu PM dăncilă partidul se scufundă singur singurel, vine opoziția și-i dă o mână de ajutor!
   Este inadmisibil politic ca în clipa în care dușmanul se sufocă, tu, opozantul lui, să-i dai prilejul unei victorii lejere, să-i dai o gură de oxigen, să-l ajuți să supraviețuiască, mai ales când ești sigur de inutilitatea acțiunii tale!
   Așadar, cui folosește această acțiune sinucigașă?
   Ce rost are ea?
   Cum se justifică în fața manifestanților care stau acum în ploaie, au stat în ger, au stat în soare, cum se justifică această prostie incomensurabilă?
   Sunt două posibile răspunsuri:
a) o greșeală a opoziției - pentru că nu-i duce mai mult mintea
b) o înțelegere ocultă a celor aflați în parlament, înțelegere care le asigură tuturor beneficii mulțumitoare pe spatele populației: nu țin minte cine știe ce opoziție la votarea legilor prin care se acordă pensii speciale și altele asemenea aleșilor! 

   Ω

   În oricare dintre situații, teamă-mi este că opoziția este la fel de vinovată ca puterea și că trebuie la rându-i înlocuită cu altcineva! Rămâne o singură problemă: nu se ridică nimeni, nu vine nimeni demn de încredere, așadar ...
CU ȘI PE CINE?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu