Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 iunie 2018

Strada nu face guverne decât ca urmare a revoluțiilor!

   Și dacă nu ne place, tot trebuie să ne întrebăm: dacă printr-o minune minunată ar dispărea în acest moment grupul de „zdrobitori” din jurul „zdrobitorului” dragnea și în frunte cu dragnea, ce am face? 
   Pe cine am pune în loc? 
   Cu cine i-am înlocui? 
   Am găsi alții mai breji?

   Această întrebare nerostită ar trebui să bântuie opoziția și, tot acestă întrebare nepusă ar trebui să primească un răspuns, pentru că poate fi un impuls pentru oamenii care încă mai ies pe stradă! Așadar, pe cine ar aduce opoziția la guvernare? Întreb asta, pentru că mă tem că dintr-o dată d`ALDE cucoș ar cădea în budă și ar recunoaște greaua moștenire și regimul care i-a obligat să și să și să și ar rămâne tot ei! Mă tem că opoziția ar putea schimba miniștrii și următoarele două trei linii politice din ministere și cam atât, mă tem că opoziția s-ar folosi tot de oamenii pesede-ului, pentru că de fapt nu este pregătită să preia puterea (și nici nu va fi în următorii câțiva ani)!
   Și atunci?
   Există soluții?
   Există, bineînțeles, soluția normalității: renunțarea la politizarea funcțiilor din aparatul de stat, ocuparea posturilor numai prin concurs, garantarea ocupării unui post pentru o perioadă de minimum 5 ani, interzicerea numirilor politice mai jos de un anumit nivel hotărât de parlament: numirile politice reprezintă principalul factor în dezagregarea instituțiilor statului pentru că (deși unora li se pare paradoxal) nu este simplu să fii inspector veterinar, deși știi să lipești afișele alor tăi peste ale dușmanilor politici!
   
   Statul român este obligat să se reformeze din mers, iar actuala opoziție are poate norocul de a se ocupa de această sarcină care poate scoate definitiv din cărți partidul hoților mascat în partidul „muncitorilor și țăranilor”!  
   Statul român trebuie reformat cu toate că și opoziția are oamenii ei care așteaptă să treacă la muls țara în momentul în care constată că au lipit afișele potrivite!

   Ω

   Aștept o mișcare din partea opoziției, o aștept nu pentru că sper mare lucru, ci pentru că strada nu poate face pașii politici care stau la îndemâna parlamentarilor: îi aștept cu declarații privind soarta legilor schimbate de pesede (poate le convin și le lasă așa!), soarta oamenilor care s-au vândut pesedeului și au comis abuzuri, soarta posturilor DEPOLITIZATE și, nu în ultimul rând,
NUMELE CU CARE AR FORMA GUVERNUL DUPĂ CĂDEREA 
pesedeului!
VI SE PAR EXAGERATE CERERILE MELE?
   A propos: moțiunile de cenzură sunt un balet fără rost: coborâți pe stradă alături de oameni, poate se vor calma și forțele de ordine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu