Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 iulie 2018

Cod la cod nu-și scoate ochii!

   La începutul lunii iulie 2018, parlamentul României va da un vot istoric unui nou cod: codul administrativ! 
   Ce prevede acest nou cod? Printre altele ...

- parlamentarii au stabilit că: ”Autoritățile și instituțiile administrației publice centrale, precum și personalul din cadrul acestora, au obligația de a pune în aplicare programul de guvernare aprobat de către Parlament”. 
Așadar autoritățile nu mai ca obiectiv interesul public, ci programul de guvernare!
- spre deosebire de alți candidați la o astfel de funcție, foștii  parlamentari pot ocupa funcții de prefect fără concurs și fără pregătirea de specialitate cerută în cazul celorlalți candidați
- parlamentul slăbește cu bună știință legea privind dreptul minorităților de a folosi limba maternă în administrație și alte drepturi împotriva statului român, CINEVA obținând astfel sprijinul udemere
- pensie specială pentru toți aleșii locali (de la buget, fără respectarea principiului contributivității!)
- liderii locali pot fi membri ai unui „grup de interes economic”
- primarii vor putea funcționa ca PFA și vor putea reprezenta grupuri de interese economice
- funcția de primar, viceprimar, președinte sau viceprimar al consiliului județean nu va mai fi incompatibilă cu calitatea de persoană fizică autorizată care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială, respectiv cu calitatea de membru al unui grup de interes economic
- dacă pentru aleși și autorități locale au fost prevăzute o serie de exceptări de la normele în vigoare, în schimb Autorității Naționale a Funcționarilor Publici, parlamentarii i-au redus o serie de atribuții privind organizarea concursurilor și evaluarea funcționarilor publici
- primarii și președinții de consilii județene au permisiunea să facă parte și din adunările generale ale operatorilor locali. Această calitate „nu face obiectul prevederilor referitoare la regimul „incompatibilităților”
serviciul public deconcentrat va fi condus de un manager, care va fi funcție de demnitate publică. Managerul va fi numit și eliberat din funcție prin ordin al ministrului de resort sau al conducătorului organului de specialitate al administrației publice centrale competent. 
 - procedura de licitație se va putea desfășura numai dacă în urma publicării anunțului de licitație au fost depuse cel puțin două oferte valabile și nu trei!

   Așadar, se votează cumpărarea administrației locale în folosul viitoarelor alegeri, fiind plătiți împărătește din banii noștri, căpătând drepturi pe care cetățenii normali nu le au!

   Ω

   În situația în care cerem opoziției să promită DEPOLITIZAREA aparatului administrativ local și central și interzicerea numirilor politice, așteptăm o reacție vehementă a acesteia împotriva acestui nou cod feudal!
   Așteptăm și ne lămurim cine ne merită votul! 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu