Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 iulie 2018

Imaturitate politică? Sau ...

   Pentru orice observator de bun simț este clar că în actuala conjunctură politică românească, conservatorii pseudo socialiști nu au contracandidat! Este de asemenea clar că nu a apărut și nici nu pare a apărea prea curând personajul mesianic și simpatic, inteligent politic și convingător care să-i poată smulge pe votanții pesede-ului din ghearele falsei bunăstări!
   Așadar, în situația în care opoziția dezbinată nu face (nici) două parale, în situația în care singura instituție care a mai reușit cât de cât să spună NU reacționarilor de la guvernare, un deputat USR declară sus și tare, cu mânie proletară, că partidul din care face parte va propune propriul candidat la alegerile prezidențiale! Lucrul, deși anapoda pentru orice om de bun simț, este îmbucurător pentru nepesediștii cu mintea limpede: înseamnă că usere-ul, aflând că după ultimele sondaje președintele ar câștiga alegerile detașat, s-a hotărât să sape încrederea de care se bucură (în sfârșit) 
SINGURUL PERSONAJ
care poate coagula acum opiniile împotriva conservatorilor reacționari!
   De ce face jocul pesede-ului?
   Încă nu răspundem, dar să analizăm situația ...
   Liberalii lui Orban (?) nu fac nici o brânză în teritoriu, primăriile Clujului și Timișoarei fiind niște accidente datorate candidaților, meritul partidului fiind ZERO!
   Usere-ul care și-a executat fără regrete inventatorul (deși la alt nivel, povestea seamănă cu cea a lui Steve Jobs) nu înseamnă în țară chiar nimic: sunt percepuți ca niște ariviști, cu idei limitate, artiști la mimarea lovirii pieptului cu diferite cărămizi ... și cam atât!
   Pemepe-ul lui băse nu face nici el o brânză mai de Doamne ajută, fiind un partid de persoană și nu de idei: la fel ca usere-ul, practic nu există în țară, chestie care ne face să ne gândim serios dacă nu cumva partidul acesta există din nevoia puterii de a mima democrația parlamentară!
   Udemere-ul, știm bine, face pași mici și fermi spre autonomia totală a zonei locuită preponderent de maghiari și profită de ambiguitatea puterii vânzându-se cât mai scump cu putință, act comercial în urma căruia românii de la putere cumpără o bunăvoință de moment dând la schimb permanențe ce-și vor arăta colții peste câțiva ani - nici ei nu sunt o adevărată opoziție, ba chiar aș spune că participă neoficial la guvernare!
   Despre Cioloș nu mai vorbim, pentru că în momentul acesta el și pseudo-i formațiune politică chiar nu înseamnă nimic la nivelul întregii Românii!

   Bun: într-o asemenea situație în care fiecare în parte nu înseamnă nimic, nu cumva ar trebui ca opoziția declarată anti pesede să încerce să se unească? Nu cumva cel mai bun exercițiu pentru o viitoare colaborare este chiar susținerea candidaturii singurului personaj cu șansă în fața pesede-ului? Nu cumva toate postările anti Iohannis sunt ale acelorași postaci care ieri îl înjurau că nu este pesedist? Nu cumva parlamentarii opoziției fac același joc? Nu cumva la același ordin?

   Ω

   Dacă nu începe să funcționeze unit, cu părere de rău o spun:
OPOZIȚIA SE DEMONSTREAZĂ ASERVITĂ PUTERII,
OPOZIȚIA EXISTĂ ACOLO NUMAI PENTRU A MIMA DEMOCRAȚIA,
OPOZIȚIA DE FAPT ESTE LA ORDINELE pesede-ULUI,
OPOZIȚIA ESTE CEA MAI MARE PĂCĂLEALĂ POLITICĂ 
DE DUPĂ iliescu ion ȘI fesene-UL LUI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu