Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 iulie 2018

Sfârșitul unei epoci, arătatul mușchilor și lungul nasului

   Am aflat că președintele Iohannis a demis-o pe Laura Codruța Koveși, șeful DNA.
   Ce a generat asta?
   Pe de o parte, satisfacția declarată a pesede-ului și susținătorilor lui, pe de alta, nemulțumirea opozanților care doreau se pare o luptă la baionetă. Pot spune că iordache florin și-a dus obrăznicia pe noi culmi de bună creștere tip Caracal („i-a luat cam mult să citească hotărârea CCR”), iar opozanții pesede-ului s-au dezlănțuit la adresa președintelui, considerându-l principalul vinovat pentru această „înfrângere” sau omul pesede-ului sau aliatul lui dragnea, etc, etc!
   Un minim bun simț, ne face să descifrăm sensul titlului ... așadar, s-a terminat o epocă!

   Nu este nimeni etern din fericire, funcțiile de acest gen uzează oamenii îngrozitor, iar paralela de tip Koveși-Vlad Țepeș nu făcea bine nici unuia dintre ei: să sperăm că la DNA sunt oameni suficient de verticali pentru continuarea luptei anticorupție, refuzând transformarea direcției într-o altă sinecură!

   Un personaj pe care-l stimez, CTP-ul adică, a ajuns să-și arate mușchii mai ceva ca la tenis, declarând nici mai mult nici mai puțin decât că „președintele a jurat să respecte Constituția, nu Curtea Constituțională!”, de parcă dacă în Constituție nu scrie expres că nu am voie să trec strada pe roșu atunci o pot face! Deja atingem cote absurde ale furiei și bâlbâielilor, devenind anti orice! L-am ascultat pe Cioloș cu o declarație călduță, prin care ia act de hotărârea președintelui cam cu jumătate de gură, dar cei ce ni-l pun pe Cioloș la radio uită să ne spună că el încă nu înseamnă nimic pe scena politică românească în lipsa legitimării prin vot!
   Nimeni nu vede că opoziția nu există, nimeni nu spune că opoziția lucrează alături de pesede, nimeni nu-și amintește modul pueril în care au trecut ultimele legi ale justiției, toată lumea îl găsește vinovat pe președinte, uitând că este singurul care a mai reușit să facă ceva opoziție pesede-ului alături de care huzuresc și penele-ul și pemepe-ul și se pare că și usere-ul, fiind „contra” dar acceptând toate ciubucurile date de pesede aleșilor (pensii, legitimații, etc)!
   Așadar, veninul îi face pe unii să ceară tocmai ce le reproșăm celorlalți, anume
NERESPECTAREA LEGII!
O FI BINE AȘA?

   Acum, toți sunt specialiști, confundând politica cu țipatul pe stradă: ascultam emisiunea lui Moise Guran și m-am îngrozit de ce pot debita persoane care cred că este suficient să te declari anti pesede pentru a poseda adevărul absolut și dreptul de a spune orice prostie! Ca o paranteză, pot spune că mare lucru nu s-a schimbat în mentalitatea românilor: cum unul s-a arătat anti Iohannis, următorul a fost și mai și, al treilea jale, al patrulea își ascuțea toporul, etc, etc! Ba, mai mult de atât, au început să curgă acuzațiile de înfrățire Iohannis-pesede, lăsând de înțeles că președintele a destituit-o pe LCK nu pentru că așa i-a impus CCR ci pentru că se teme de o eventuală suspendare! În loc să ne vedem lungul nasului și să ne gândim că în eventualitatea unei încercări de suspendare, președintele și-ar abandona funcția pentru un timp, fiind înlocuit de șeful senatului (cpt) care ar semna în acest timp orice hârtie pro pesede, noi aruncăm cu vorbe grele și fără noimă! Îi cunosc antipatia lui Moise Guran, dar mă mir că domnia sa nu realizează că acum 
președintele Iohannis este singurul instrument ANTI pesede!
Asta avem, cu asta defilăm!
   Asta mă surprinde atât la el cât și la CTP: limita pusă de nas în înțelegerea acțiunilor viitoare și faptul că dau cu sârg la rădăcina uneia dintre puținele instituții ne-pesediste din România actuală! 

   Ω

   Un ultim sondaj de opinie, dădea intențiile de vot pentru președinție după cum urmează:
Iohannis 44 %
tăriceanu 22 %
dragnea 12 %
Cioloș 10 %. 
   Încă vreo câteva „deslușiri veninoase” ca cele de astăzi și dragnea va fi și președinte!
   ALES! 
   Opoziția, slabă și până acum, se va destrăma ca o haină veche și de prea multe ori peticită: cum facem să ne luăn una nouă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu