Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 august 2018

Aflăm că ...

... PMB se disculpă și explică după cum urmează:
„Suma totală a proiectului «La pas prin tărâmul legendar al Greciei», prezentată cititorilor şi calculată greșit în respectivele articole, este mai mare decât cea reală, întrucât TVA-ul pentru aceste servicii este, de fapt, de 9%, şi nu de 19%, aşa cum au presupus autorii acestor materiale. Prin urmare valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 1.560.000 lei, şi nu de 1.707.650 lei. O altă informație falsă, care indică intenția de a induce în eroare cititorii, se referă la cursul euro folosit în calculele autorilor, respectiv 4,5 lei/euro. Pe această cale vă informăm că euro a depășit pragul de 4,55 lei încă din luna martie 2017. Potrivit BNR, astăzi, 1 euro este cotat la 4,6616 lei. Prin urmare, prețul/participant indicat este, în mod eronat calculat, fiind «umflat» cu 15%, ajungând la 379 euro/participant, şi nu la maxim 334 euro/participant (cu TVA inclus), aşa cum este în realitate”.
   
   Așadar, nu este adevărat că cineva ar fi furat en gros ...
   Dar să le luăm pe rând: valoarea totală este de 1,56 mil. lei și nu de 1,707 mil. lei, ceea ce în cazul unor persoane școlarizate înseamnă un plus greșit calculat de doar 10% și nu de peste 50% cât a rezultat la calculul făcut de persoane neangajate cu firea. 
   Vine apoi povestea cu cursul de schimb care, bietul de el, a depășit încă din martie 2017 valoarea de 4,55 lei la €: simt nevoia să mulțumesc pesede-ului pentru acest curs fabulos, curs care a adus după sine și alte scumpiri decât cele produse artificial de diferitele agenții de reglementare împănate cu sinecuriștii partidului aflat la guvernare, dar cursul BNR din 6 august, la care face referire primăria, este de 4,625 și nu 4,66, diferență apreciabilă la sume mari!
   Cât despre excursiile pregătite vârstnicilor în programul «La pas prin tărâmul legendar al Greciei» (de unde or scoate denumirile astea de cămin cultural?), trebuie să amintim că ele ar costa cât vrea primăria să coste dacă ar fi luate individual și nu cu toptanul, așa cum se întâmplă în organizarea minunată a minunatei primării conduse de nu mai puțin minunata madame pandele!  

   Ω

   Ar mai fi ele multe de spus, însă ne oprim aici pentru a întreba (în speranța unui răspuns): ce au făcut până acum firmele înființate de primărie? Că lucrurile în București sunt mai rele decât acum doi ani!
   P.S. Ce au făcut în afară de crearea de locuri de conducere excepțional plătite din banii noștri și de câteva posturi remunerate mai bine decât la particular, unde, pentru peste 5000 lei net muncești de-ți sar ochii?

Un comentariu:

  1. Having read this I believed it was rather enlightening.
    I appreciate you finding the time and energy to put this article together.
    I once again find myself spending a lot of time both reading and posting comments.
    But so what, it was still worth it!

    RăspundețiȘtergere