Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 august 2018

Prostia, Ministerul Adevărului și numirile politice

   Am aflat de la un polițist incult și cu aere de șvarțăn-negru cum că să nu mai apelăm la poliție dacă suntem nemulțumiți de serviciile oferite: nu are importanță că respectivul imbecil purtător de cuvânt nu aduce nimic de acasă ci duce un salariu acasă, important este că miliția pre decembristă își revine sub noile denumiri înlocuitoare ale gradelor militare de pe vremuri! Și este și normal ca un personaj ce nu pare a fi în toate ... facultățile lui (altele decât cele de lustruit bocanci), să ne certe și să ne amenințe din moment ce unul dintre superiorii săi a declarat că îi vine să pună mâna pe mitralieră sau că ar trebui să fim urcați în dubă sau ... sau ...! Vedeți dumneavoastră, omul se știe complice cu ȘEFA și chiar mai sus de ea: toată lumea a înțeles că numerele suedeze pot fi vulgare și imorale dar că nu sunt ilegale și, din moment ce respectivul personaj ȘTIE că dacă instituția în care lucrează a comis o ilegalitate la cererea ... CUIVA, atunci și el, ca un complice ce se află, va fi protejat de acel cineva, superior lui, acel cineva care a cerut comiterea acestei ilegalități! Și a altora, bineînțeles!

   Lăsăm în gunoi personajul acesta fotografiat în postură de super-polițist 
sau călare pe motocicleta NOASTRĂ și trecem la un alt purtător de caschetă sub care pare a fi un mare gol! Așadar ...

„Cu privire la mesajul postat pe pagina de socializare a Poliției Române de către colegul nostru Ovidiu Munteanu, vă aducem la cunoștință faptul că Brigada Rutiera nu achiesează la cele transmise, mesajul fiind unul strict personal.Brigada Rutieră vă asigură că este și va rămâne în slujba cetățeanului, indiferent de situație”.
   Folosirea discreționară a diacriticelor nu ne aparține, meritul fiind în totalitate al persoanei care a scris textul!

   Așadar, să continuăm ... deschidem dex-ul (pentru că dacă eram „diștepți” ne făceam polițiști) și citim:
achiesá din fr acquiescer:
 1 (Rar) A accepta condițiile dintr-o acțiune juridică. 
 2 A renunța la atacarea unei hotărâri judecătorești.
   Recitiți textul în care apare cuvântul ăsta care te face să pari deștept și explicați, vă rugăm, ce a vrut să spună autorul!
   Abia acum pricep cât de deștept trebuie să pară personajul cu caschetă albă ca de cretă în fața colegilor lui atunci când scoate pe gură asemenea minunății de cuvinte! 
   O avea și doctoratul luat? 
   În ce ...?

   Trecem de aceste exemple de educație solidă și ajungem la ministrul apărării: omul și-a spus că dacă lipsește gafa șef cineva trebuie să-i țină locul, așa că ne trage o declarație care ne-ar pune într-o nouă lumină în echilibrul militar al zonei dacă cineva l-ar lua în serios! Noroc că nimeni nu o mai face de mult, așa că declarația dumnealui cum că România ar poseda rachete balistice (de atac, în loc de rachete de interceptare, adică de apărare) a fost primită numai și numai ca fiind o altă prostie din seria „Să râdem cu pesede”!

   Dar summum în materie de impotență culturalo intelectuală a fost recitalul ministrului sporturilor! Fiica unui foarte bogat om de afaceri cu ai cărui bani se poate cumpăra chiar și un post de prim ministru, persoana care crede că ochelarii țin loc de inteligență, ne spune că: 

„Nu este normal ca o mamă să se plimbe pe stradă şi să vadă astfel de obscenităţi, în anul centenarului”

   Acu`, întrebăm și noi k să fim siguri că nu ne amendează jandarmeria: da` la anu`, în 20-21, să poa`, ie OK? Că nu mai ie an centenaur!

   Dacă lângă toate aceste prostii enunțate bâlbâit (perle sunt alea de la examene) mai punem și posturile ocupate de odraslele potentaților politici sau financiari și obligațiile față de foste secretare devenite parlamentari, înțelegeți principalul motiv pentru care în România numirile politice trebuie interzise!

   Ω

   Am lăsat special pentru final declarația șefului Academiei Române, Ioan Buda:
„El s-a prezentat la intrarea în țară. La intrarea în țară a intrat legal, din punct de vedere al plăcuțelor de înmatriculare. Din punctul meu de vedere ilegal, imoral, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuțele de matriculare, vulgară. Poseda documente de călătorie, poseda documentele pentru mijlocul de transport și a intrat în țară legal...”
   Lăsăm problemele de logică sau de construcție a frazei pentru alții mai mici în grad și funcție și trecem la conținutul celor zise! Și le zice adânc: adică, deși numărul era absolut legal, Academia Română s-a gândit că este obscen și atunci l-a retras! 
   Notați vă rog că nici o clipă nu pune problema din punctul de vedere al legii, ci numai al lui personal!
   Oameni buni, numirile politice au adus în funcții de conducere numai și numai slugi incapabile profesional, așa cum este probabil și personajul acesta care se încurcă în explicații: acest budă ion, șef al poliției române face muncă de polițist al limbii române și hotărăște el, un polițist, ce este legal și ilegal funcție de obscenitatea sau vulgaritatea percepută de sub cașchetă! 
   Este cam mult: următorul pas este transformarea ministerului de interne în MINISTERUL ADEVĂRULUI?
   P.S. Mesajul de pe plăcuțele „suedezului” este în opinia mea cel puțin de prost gust, așa încât, indiferent de opiniile politice exprimate, eu unul nu-i voi sta niciodată alături: 
problema este că nu poți repara o greșeală sau o nedreptate prin altă greșeală sau nedreptate, 
ceea ce autoritățile române au învățat să facă în mod repetat!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu