Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 ianuarie 2019

Egalitate?

   Un țigan transformat peste noapte din ciorditor ordinar în OM de afaceri, adică „dezvoltator imobiliar”, dacă este dat în judecată pentru că ridică locuințe și nu respectă contractul în baza căruia le-a luat unor familii visul de o viață și toți banii din buzunar îndatorându-i în plus la bancă pentru tot restul vieții lor, un asemenea țigan așadar, va reuși să facă eventualul proces să treneze cel puțin patru, cinci ani! Cică așa ar fi justiția, lentă și atentă, ca să nu greșească: în timpul ăsta, cei pe spatele cărora țiganul și șatra lui au devenit milionari stau în frig, fără apă, fără curent și așteaptă mersul lent și înțelept al justiției!

   Un alt ciorditor, de data aceasta autointitulat OM - dar politic, chestie care deja te pune pe gânduri, fură banul public, ne jefuiește pe toți, ne râde în nas, fuge din țară, dă declarații, timp în care el și neamul lui de hoți - rude sau apropiați - cu nimic mai buni decât clanurile țigănești, profită din plin de banii furați și dacă ajung să fie dați în judecată, procesul lor nu se finalizează mai devreme de șapte, opt ani! Da, justiția nu se grăbește pentru că nu vrea să greșească, nu vrea să deranjeze inutil viața unui om și a familiei lui ...

   Ambii țigani reprezentanți ai clanurilor țigănești, au speranța că vor fi nevinovați sau că pur și simplu vor fi condamnați cu suspendare! Cu recuperarea banilor statul român nu se prea omoară, pentru că atunci când erau hoții „oameni cinstiți” au fost grijulii și au contribuit unde și la cine a trebuit!
   Sunt așadar asigurați din toate direcțiile!

   O femeie, din motive încă neclare, și-a ucis copilul!
   Îngrozitor moment, înfiorător chiar: orice crimă este abjectă, orice furt al vieții unui om este inadmisibil dar ... dar câteodată motivele sunt neclare și deslușirea lor poate ajuta la înțelegerea și prevenirea unor cazuri viitoare!
   Autoarea actului de neimaginat, o persoană care nu este „publică” și nici OM, a fost urgent descoperită, arestată, cercetată, inculpată, judecată și, bineînțeles, condamnată!
TOTUL, DE LA CRIMĂ LA SENTINȚĂ, ÎN NUMAI NOUĂ (9) LUNI!
   Asta da viteză!
   Acum, când a fost vorba despre o viață de om, acum când am vorbit despre cel mai crunt act posibil la adresa vieții unei persoane, acum când era posibilă o sentință privativă de libertate de o lungime extremă, acum așadar justiția s-a mișcat cu o viteză incredibilă!
ACUM NU A MAI CONTAT CĂ O VITEZĂ SCĂZUTĂ POATE FERI INCULPATUL DE O EVENTUALĂ GREȘEALĂ, 
ACUM NU A MAI FOST NIMENI INTERESAT CA NU CUMVA SĂ „SUFERE” NEPERMIS BIETUL ACUZAT, 
ACUM JUSTIȚIA A RENUNȚAT LA LENTOAREA-I PROVERBIALĂ!   
   Unde este egalitatea?
   Cum suntem egali în fața justiției?
   Sau justiția a devenit un apendice al oamenilor cu bani și lucrează cu viteze și norme diferite, alese funcție de „contribuțiile” inculpaților?

   Ω

   Bineînțeles că prin țigani și clanuri țigănești nu m-am referit la țigani ca atare ci la cei care au ajuns să aibă un comportament țigănesc, așa cum era el înțeles pe vremuri în folclorul românesc!
   Și oricum ar fi, unde-i egalitatea?

   Aici am vrea intervenția lui Slugărel și a parlamentului și nu în eliberarea vinovaților dovediți: dar nu amărâta din Timișoara trebuie salvată de pușcărie ...

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu