Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 aprilie 2019

Dumnezeu îți dă ... dar nu-ți bagă și-n traistă!

   Cunoașteți cu siguranță acest bătrân truism neaoș românesc: adică, degeaba ai tu din ce să câștigi ceva, dacă nu vrei, nu vrei și pace! De ce or fi românii așa, zău că nu pricep! Dar să spunem foarte pe scurt și despre ce este vorba ...
   Am vrut să punem la cale o degustare de vinuri: bineînțeles, contra cost! Pe faimosul drum al vinului din Prahova, acolo unde te-ai aștepta să te primească cu brațele deschise și să nu te mai lase să pleci (hâc ...), cramele au program de grădiniță: duminica sunt închise! 
   Ca și sâmbăta de altfel!
   Și au și dreptate din moment ce se știe că turistul vine la plimbare și degustare marțea! Marțea am zis? Da, marțea ...
   Cum își închipuie dumnealor că vor face profit direct la sursă dacă au program de bugetari, mintea mea nu pricepe! 
   
   În altă parte, mai exact în zona Drăgășani, Valeriu Stoica le-a dat angajaților liber în zilele de Paște plus ceva extra, iar turiștii dornici să-i treacă pragul sunt poftiți să vină mai încolo, pe miercuri ...
   În apropiere, o altă cramă, oferă cazare în acea perioadă, dar nu și degustare, pe motiv că fiind zile libere așa și pe dincolo și mă`nțelegi dumneata ... adică eu turist, angajat al unui particular care nu-și permite să-mi dea bonuri de vacanță și alte avioane ce se dau la stat, trebuie să-mi iau liber în timpul săptămânii ca să ajung la o cramă unde să gust un vin românesc? 
   Ciudat!
   
   Adică oamenii ăștia stau cu koor-ul pe un sac cu bani pe care refuză să-l desfacă! Ciudat, dar așa se pare că este: deși ne pot lua banii, deși ar putea organiza tururi ale mai multor crame în aceeași zi ASIGURÂND TRANSPORTUL, deși și-ar putea promova produsele mult mai eficient decât acum, ei preferă să plângă și să se plângă „de greaua moștenire”, adică spus pe scurt, să-i bată obrazul lui Dumnezeu că s-a gândit să le dea dar nu le-a făcut și conturi bancare bine garnisite!
   Și se miră că se vând poșircile franțuzești în locul vinului autohton de bună calitate!
   Ei se miră, noi nu!

   Ω

   A propos de vinuri franțuzești: în regiunea Bordeaux, acolo unde vinul (dar nu numai!) este rege, acolo unde se găsesc unele dintre cele mai celebre podgorii din lume, acolo unde tot țăranul știe ce-i ăla un Mouton-Rothschild, ei bine, acolo unde pare a fi mama vinului de fițe, dacă te hotărăști să plătești și să participi la o degustare, ești împărat sau cel puțin așa ți se lasă de înțeles! Este greu să pleci fără să ai cu tine măcar o sticlă două din ce vând gazdele, sticle pe care ajungi să le cumperi chiar și de rușine pentru cât de frumos s-au purtat oamenii cu tine!
   La noi însă ...
   P.S. Nu vă amăgiți: și în România degustarea se plătește!

Un comentariu:

  1. Hello pleasant site!! Person .. Wonderful ..
    Astounding .. For certain i will take note of your
    internet-site as well as take the provides nourishment to additionally¡KI i'm prepared
    to consider a many important details inside your report,
    we need establish special techniques and strategies on that admiration, thank you for showing.
    . . . . .

    RăspundețiȘtergere