Faceți căutări pe acest blog

luni, 12 august 2019

A lipsit oratorul (AUDIO)

   Mare păcat, pe cuvântul meu, mare păcat!
   Mare păcat că președintele Iohannis nu știe să vorbească: în particular mai treacă meargă, dar în public este jale: l-am ascultat joia trecută și, pe cuvânt, și-a făcut un deserviciu! În afara faptului că angajații de la „frig” sunt cel puțin simpatizanți pesede și mai toată sala își făcea vânt de zor, discursul candidatului penele a moleșit și mai mult asistența! Omul a spus lucruri care trebuiau spuse, a atins subiecte importante, a dat în pesede cât a trebuit să nu pară prost crescut dar ... dar se cunoaște lipsa de experiență, se cunoaște lipsa științei vorbitului în public, se cunoaște diferența dintre discuțiile în birou și oratoria adevărată - Churchill dacă vorbea așa, UK pierdea războiul iar dacă Hitler vorbea așa, Churchill nu ar mai fi avut ce pierde!

   Pe de altă parte se cunoaște și lipsa de antrenament a aplaudacilor penele: nu au încă un dirijor, un om care să știe discursul pe de rost și să știe când - vorba lui Nenea Iancu - să „URA; URA; URA”!
   Să sperăm că pesede-ul continuă să deconteze prostiile făcute în perioada lui ucigă`l toaca de la Rahova și imediat după aceea, că altfel, cu un orator cât de cât talentat și cu aparatul de partid și în bună măsură și de stat setat corect, Iohannis ar avea zile grele!

   A propos de pesede: mi-a plăcut reacția lui ciordache din orașul asasinilor în serie care, ca să nu dezmintă parfumul urbei în care crima pare a face parte din cultura generală, a uitat cum îl pupa în cur pe dracnea și cum a nenorocit sistemul de justiție pentru același dracnea, declarând acum că respectivul ocnaș poate să tacă dracului din gură, că nu mai este membru pesede de când a intrat la mititica! Și atunci, pentru cine ai pârjolit fântânile și ai otrăvit holdele? Acum, că ai rămas fără obiectul muncii, nu-l mai cunoști?

   Să rămânem în sfera pesede și să spunem că ultimul sondaj îi arată pe conservatorii deghizați în social democrați în scădere accentuată de popularitate: au ajuns sub 20%! La prima vedere pare exagerat, chiar foarte exagerat când vezi ce eforturi financiare sunt ei dispuși să ne pună pe noi să facem ca să îmbogățească primarii și șefii de consilii județene în pragul alegerilor dar, pentru a închide bucla întorcându-ne noi la mitingul penele, ne amintim că unul dintre puținele momente în care sala a reacționat spontan foarte bine, a fost acela în care Rareș Bogdan a anunțat că cere „toleranță zero pentru traseismul politic”!  Eu m-am bucurat ...

   Ω

   Să încercăm să explicăm ...
   Dincolo de sondajele de opinie comandate de centru, fiecare știe pe felia lui cum stă treaba și cât de mult se mai poate „regla” urna de vot: dacă un șef penele a crezut de cuviință să-i anunțe că nu vor fi primiți să schimbe barca, înseamnă că 
ȘOBOLANII DEJA FUG DE PE CORABIA CARE SE SCUFUNDĂ!
   Adică, este posibil ca situația pentru țața veorica și ai ei să fie chiar mai catastrofală decât o arată sondajele de opinie!
   O fi adevărat?
   Se poate!
   Să sperăm că măcar acum pesede-ii vor respecta regula jocului și nu vor părăsi corabia nici în ceasul al doisprezecelea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu