Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 august 2019

Dacă dracnea nu e, nimic nu e! (AUDIO)

   Și a fost 10 august 2019!
   Jandarmii și polițiștii bine bărbieriți și parfumați, unii cu un rictus pe față despre care cred ei că s-ar numi zâmbet, adunați grupuri grupuri în jurul Palatului Victoria și pe străduțele adiacente asudau de zor. 
   Poliția de circulație, multă, ori adusă din provincie ori scoasă de prin birouri, transpira și ea.
   O piață liniștită, cu totul să fi fost vreo 50.000 de suflete rătăcite și încălzite cu tot cu poliție, jandarmi și civilii îmbrăcați în „uniforma de civil” și cu stații de emisie recepție în mâini.
   Kiseleff-ul gol pe motiv de circulație închisă îți amintea de Bois de Boulogne într-o încinsă după amiază de duminică fără veste galbene. 
   La Bufet, lume puțină ca în orice mijloc de vară, dar cu buzunare garnisite.
   Muzeul Țăranului tot închis.
   Sediul pesede tot închis.
   Girafa, plictisită și ea, gâfâia mai ceva ca în savana africană.
   Demonstranți de toate vârstele, de toate părerile, de toate manifestările și culorile: vârstnici care mai ieri îl adulau pe domnu` iliescu se plâng acum de o pensie de mizerie după ce micii și berea de la ultimele alegeri s-au (din nou) terminat repede sau, așa cum inspirat scrie pe una dintre puținele pancarte din piață 
„DACĂ NU SUNT MICI ȘI BERE 
pesede-UL PIERE!” 
   Și pentru că am ajuns la înscrisuri și scandări, am să vă spun un secret: s-a cunoscut lipsa mâinii „artistului”, a celui care a încălzit piața la minus 12 grade, s-a cunoscut apariția oportuniștilor autointitulați „lideri” #REZIST deși nu i-a ales nimeni, s-a simțit diletantismul și amatorismul celor care cred că lucrurile se rezolvă doar cu urlete - dacă ăștia speră să ajungă la putere, atunci putem fi liniștiți, sunt același pesede cu alt nume conspirativ - a propos, nu știu cine l-a pus pe un oarecare să urle la public pe la 19:30 în legătura cu scena care nu știu ce făcea (cred că de fapt încerca să aplice legea lui Murphy care spune că dacă vezi un grup de oameni mergând într-o direcție oarecare trebuie să încerci să te așezi în fruntea lor)! 
   De fapt, se simte lipsa dușmanului comun, cu dracnea la ocnă manifestația pierzându-și de fapt din consistență și savoare.

   Ω

   A fost bine venită manifestația asta?
   Cu siguranță!
   Și-a atins scopul?
   Poate, pentru că nimeni nu știe care a fost acela!
   Cât despre căderea guvernului și îndepărtarea pesede-ului de la conducere ... asta numai un analfabet politic își poate dori, unul care nu pricepe că partidul unic trebuie lăsat să se erodeze până dincolo de punctul în care nu mai este cale de întoarcere!
SPER CA OPOZIȚIA SĂ NU VINĂ TOT CU DILETANȚI, 
CĂ ÎNSEAMNĂ CĂ AM TRANSPIRAT DEGEABA!

Un comentariu:

  1. Helpful advice. Privileged people I discovered your website
    out of the blue, and additionally I’m astounded the reason this
    valuable accident failed to happened ahead of time!

    When i saved to fav it again.

    RăspundețiȘtergere