Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 ianuarie 2020

Greu de înțeles


   Ce nu poate pricepe poliția rutieră din România, este faptul că omul aflat la volan ori pe jos se cere educat: prin educație, înțeleg nevoia de a-l face pe acest personaj care utilizează drumul public, să știe ce are și ce nu are voie!
   Și cam atât ...
   Iar această educație, în toată lumea, s-a făcut umblând cu mâna prin buzunarul propriu și plătind amenzi!
   Poliția rutieră nu este niciodată prezentă acolo unde „doare” dacă nu este ordin, poliția rutieră nu previne, poliția rutieră nu descurajează, poliția rutieră pedepsește!
   Nu-mi puteți spune că nu ați observat apariția unui adevărat limbaj al luminilor de avarie: dacă dai cu spatele, aprinzi luminile de avarie; dacă șezi ca boul pe prima bandă, aprinzi luminile de avarie: dacă nu știi pe unde să o iei și te holbezi la numele străzilor, aprinzi luminile de avarie; dacă ai nevoie de o mărire de salariu, aprinzi luminile de avarie ... am glumit, aici nu este nevoie, că nu te vede nimeni ...
   La fel se întâmplă și pe drumurile naționale și pe puținele noastre autostrăzi, acolo unde orice gigel știe că limita de viteză este una inferioară și că numai retardații circulă sub ea! Unde o fi poliția atunci când mergi cu 130 km/h și un nespălat te somează cu toate luminile și gesturile la care-l duce puțina-i minte să te dai la o parte, să treacă măria sa? Unde este poliția rutieră atunci când posesorul câte unui junghi de Logan sau unei vechituri de prin Germania își spune că și el are mașină și procedează la fel? Unde este poliția rutieră atunci când acești „colegi” de trafic se pun în pericol pe ei (ceea ce nu este neapărat o pagubă) dar și pe toți ceilalți, pe cei care merg LEGAL
   Să fie poliția rutieră pe Calea Victoriei, să-i deschidă drumul câte unui dom` ministru?
   Nu știu de ce nu există în trafic poliția autostrăzii cutare, nu știu de ce poliția apare la măsurători și nu în trafic, nu știu de ce poliția nu descurajează șumahării de B, IF, AG, GR sau CL și preferă să-i adune cu fărașul atât pe ei cât și pe nevinovații care le cad victime!
   Nu știu și pace!

   Nu știu în ce fel sunt verificați instructorii auto: am avut ocazia să văd asemenea instructori învățându-și elevii să folosească avariile, am avut ocazia să aflu de la un asemenea ipochimen că în România este suficient să semnalizezi ca să schimbi banda – asigurarea este o chestie desuetă, am avut ocazia să văd mașini de școală care nu fac preselecția sau o fac cu trei stații înainte de vreme, am avut ocazia să văd mașini cu instructorul în dreapta ieșind pe breteaua de stânga dar făcând dreapta! Mă tem că de aici pornește haosul din traficul românesc: învățătorii noștri în ale șofatului nu ar fi în stare să ia un examen pentru permisul de conducere!
   Dacă nu toți, mulți dintre ei!

  

   Ați observat sper că nu am vorbit absolut deloc despre permisele cumpărate, despre analfabeții cu permis, despre orbii posesori de card rozaliu! Nu, acum vorbim numai despre ceea ce ar trebui să facă poliția rutieră care cu excepția deplasării coloanelor oficiale sau a accidentelor este aproape inexistentă!
   Colaborarea dintre poliția rutieră și autoritățile locale este cel mai mare rău cu putință, cel puțin în București!
   P.S. Se vor schimba din nou buletinele sau cărțile de identitate și, de data asta vor avea și un cip integrat dând posibilitatea posesorului să facă mai multe lucruri cu respectivul act ... așa că întreb și eu:
DE CE NU ESTE ȘI PERMIS DE CONDUCERE?
   Măcar atât, permis de conducere ...
   Așa se întreabă un om ... de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu